مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اختلال كنترل تكانه يكي از مسائل روانشناختي است كه با توجه به شدت و گستره آن اقدامات متفاوتي بايد اتخاذ شود. اگر نمي‌توانيد رفتار و هيجانات‌تان را متناسب با موقعيت‌هاي مختلف تنظيم نماييد و يا تمايلات دروني‌تان رفتارهاي شما را كنترل مي‌كنند، به احتمال زياد دچار اختلال كنترل‎‌تكانه هستيد. با يك بررسي همه جانبه توسط متخصص مي‌توان تشخيص داد كه در كدام زير دسته اختلال كنترل تكانه قرار مي‌گيريد. براي مثال كساني كه دچار اختلال اتش‌افروزي هستند ميل زيادي به آتش زدن اجسام و گاه مكان‌هاي مختلف دارند.براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال كنترل تكانه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: اختلال كنترل تكانه | نشانه ها ؛ علل و درمان اختلال رفتار تكانشي طبق DSM 5

اختلال كنترل تكانه چيست؟

 

اختلال كنترل تكانه به وضعيت روان پزشكي خاصي گفته مي‌شود كه طي آن، افراد حس مي‌كنند در كنترل تكانه‌ها و اميال خود ناتوان هستند. اين مسئله باعث مي‌شود كه رفتارها يا واكنش‌هاي هيجاني نامناسبي از خود بروز دهند و در نتيجه مشكلات مختلفي را در جنبه‌هاي گوناگون زندگي تجربه نمايند.

با اين حال اين مشكل از طريق دريافت درمان‌هاي روانشناختي قابل درمان است. در نتيجه اگر فكر مي‌كنيد خودتان يا يكي از عزيزانتان به  اختلال كنترل تكانه مبتلا هستيد با مراجعه به يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس يا روان پزشك مي توانيد اوضاع را به راحتي تغيير دهيد.

افكار مزاحم افراد دچار اختلال كنترل تكانه

اين افراد 5 مرحله فكري را معمولا تجربه مي‌كنند. سپس به مرحله اقدام مي‌رسند. اما اين پنج مرحله به سرعت و ناگهاني رخ مي‌دهد.

يك فكر وسواس گونه و آزار دهنده ذهن فرد را تسخير مي‌كند و او را دچار اضطراب و تنش مي‌كند.

فكر رشد مي‌كند و پيش زمينه هاي اقدام فراهم مي شود.

رفتار تكانه همراه حس لذت زياد انجام مي شود.

احساس آرامش و رضايت ناشي از دستيابي به هدف تجربه مي‌شود.

در نهايت حس پشيماني زياد به فرد دست مي دهد. او با خود عهد مي‌بندد كه ديگر رفتارش را تكرار نكند. 

توجه: با وجود پشيماني دير يا زود رفتارهاي تكانه اي از فرد دوباره و دوباره سر مي‌زند. گاه شدت رفتار بدتر شده و او را دچار دردسر مي‌كند.

اختلال كنترل تكانه و انواع آن

در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي، متخصصان به طور رسمي 5 اختلال را به عنوان زير مجموعه اختلال كنترل تكانه معرفي كرده اند كه ما در ادامه به هريك از آن ها اشاره كرده ايم.

🔷اختلال نافرماني مقابله اي (ODD)

اختلال نافرماني مقابله اي يكي از اختلالات رفتاري دسته اختلال كنترل تكانه رايج در دوران كودكي است. بچه‌هايي كه به اين مشكل مبتلا هستند در كنترل رفتارها و هيجانات خود مشكلات زيادي دارند. آن‌ها اغلب در برابر هرگونه دستور يا قانوني مقاومت كرده و همواره به دنبال مخالفت با ديگران هستند. اختلال نافرماني مقابله‌اي بيشتر ميان كودكان 5 تا 10 ساله ديده مي‌شود. در پسرها بيش از دختران شايع است.

🔷اختلال انفجاري متناوب (IED)

اختلال انفجاري متناوب يكي ديگر از انواع اختلال‌ كنترل تكانه است كه بيش از هر زماني در اواخر دوران كودكي يا در طي دوران نوجواني بروز مي يابد. ابتلا به اين اختلال باعث مي‌شود كه افراد دوره‌هاي كوتاه ابراز خشم و پرخاشگري شديد را به طور متناوب از خود نشان دهند. مشخصه بارز اختلال‌انفجاري متناوب اين است كه ميزان خشم ابراز شده با آنچه منجر به تحريك عصبانيت در فرد شده هماهنگي ندارد. به عبارت ديگر فرد واكنشي اغراق آميز به شرايط پيراموني نشان مي‌دهد و تحريك پذيري رواني بالايي پيدا مي‌كند.

🔷اختلال سلوك (CD)

اختلال سلوك نوعي از اختلال كنترل تكانه است كه اغلب در طي كودكي يا نوجواني مشخص مي‌شود. افراد مبتلا به اين اختلال اغلب از همان بچگي تمايل زيادي به سركشي، نافرماني و خشونت دارند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه اختلال سلوك در پسران بيش از دختران شايع است و اغلب با اختلال هاي روان پزشكي ديگري نظير بيش فعالي، اختلالات خلقي و اختلالات رشدي همايند مي‌شود.

🔷دزدي بيمارگون (Keleptomania)

دزدي بيمارگون به معناي تمايل به برداشتن وسايل ديگران است. افرادي كه دچار اين نوع از  اختلال كنترل تكانه هستند نه به دليل فقر يا از سر ناچاري بلكه به دليل ناتواني در كنترل ميل دروني خود، وسايل ديگران را مي‌دزند و آن‌ها را نگه داشته و به دور مي‌‍اندازند. طبق بررسي‌ها اين اختلال مي‌تواند در هر دوره سني بروز پيدا كند و زنان نيز بيش از مردان در معرض دچار شدن به آن هستند.

🔷اختلال آتش افروزي (Pyromania)

اختلال آتش افروزي يكي از انواع نادر اختلال‌ كنترل تكانه است كه در آن افراد توسط آتش و هرچيز مرتبط با آن جذب مي‌شوند. در حقيقت مبتلايان به اختلال آتش افروزي نمي‌توانند تمايل خود براي افروختن آتش را كنترل كنند و همين امر باعث مي‌شود كه دست به اقدامات خطرناكي در اين زمينه بزنند. طبق بررسي‌ها اين مشكل در مردان از شيوع بالاتري برخوردار است و معمولا در سنين نوجواني و بزرگسالي بروز مي‌يابد. 

علل دچار شدن به اختلال كنترل تكانه چيست؟

در حقيقت متخصصان هنوز نتوانسته‌اند علت واحدي را براي بروز اختلال‌ كنترل تكانه پيدا كنند. با اين حال آن‌ها بر اين باورند كه عوامل ژنتيكي و محيطي مختلف مي‌توانند در بروز اين مشكلات تاثير داشته باشند و ريسك ابتلا به آن را افزايش دهند. براي مثال كودكاني كه والدينشان به اختلالات خلقي نظير افسردگي مبتلا هستند؛ بيش از ديگران در معرض ابتلا به نافرماني مقابله‌اي قرار دارند.

همچنين پرورش توسط والديني كه خود مبتلا به اختلالاتي نظير بيش فعالي، ضد اجتماعي و اسكيزوفرنيا هستند ريسك بروز اختلال سلوك را در فرزندان افزايش مي‌دهد. از جمله ديگر عواملي كه مي‌توانند در ابتلا به مشكلات كنترل تكانه تاثيرگذار باشند بايد به موارد زير اشاره كرد.

– رشد در خانواده هايي كه از جايگاه اقتصادي- اجتماعي بالايي برخوردار نيستند.

– پرورش يافتن در محيط اجتماعي كه فرهنگ پرخاشگرانه را تبليغ مي‌كند.

– نبود قوانين واضح و محكم در محيط خانه يا مدرسه

– داشتن تجربياتي از هرگونه سوء استفاده يا ناديده گرفته شدن

– تعامل با دوستاني كه همواره اعمالي خلاف جهت قانون و اجتماع انجام مي دهند.

پدر و مادر چطور مانع گسترش اختلال كنترل تكانه شوند؟

والدين و مراقبان به روش‌هاي مختلفي مي توانند به كودكان و نوجوانان مبتلا به اختلال كنترل تكانه كمك كنند. از جمله مهم ترين اقدامات در اين زمينه بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • تقويت نكردن هرگونه رفتار كودك كه نشانگر عدم توانايي او در كنترل تكانه هاست.
  • تشويق كودك يا نوجوان براي داشتن مشاركت فعال در اجتماع و پرورش روحيه همدلي
  • پرهيز از تنبيه بدني
  • سبك تربيتي ثابتي اتخاذ كنند

درمان قطعي وسواس فكري كليك كنيد.

نشانه هاي اختلال كنترل تكانه

نشانه هاي رفتاري هر يك از اختلالات مربوط به اختلال كنترل تكانه متفاوت هستند؛ اما به طور كلي برخي از علائم ميان همه آنها  مشترك مي‌باشند. رفتار تهاجمي، بروز رفتارهاي فريبكارانه، رفتارهاي مخرب و همچنين نقض قوانين از برخي از نشانه هاي اصلي اين اختلال هستند. شدت اين نشانه ها در افراد مختلف متفاوت بوده به عوامل مختلفي بستگي دارد. اين افراد همچنين در حيني كه از انجام رفتار تكانشگرانه لذت زيادي مي‌برند از طرفي ديگر گاهي دچار احساس گناه و عذاب وجدان نيز مي‌شوند.

ميزان شيوع اختلال كنترل تكانه

در بيشتر موارد ابتلا به اختلال كنترل تكانه در ميان افراد بسيار نادر است. بر اساس تحقيقات انجام شده در اين زمينه تنها 1 تا 3 درصد از افراد به اين اختلال مبتلا مي‌شوند. اما عوارض جانبي اين بيماري هم بر بزرگسالان و هم كودكان به طرز قابل توجهي تاثير دارد.

راه هاي درمان اختلال كنترل تكانه

علاوه بر نكات بالا اگر فرزند شما علائمي از هرگونه اختلال كنترل تكانه را نشان داد. بايد به يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مراجعه كنيد. درمانگر با انجام ارزيابي‌هاي باليني ابتدا به تشخيص دقيق در مورد مشكل كودك مي‌رسد و با روش‌هايي نظير رويكرد شناختي رفتاري در جلسات مشاوره به او براي غلبه بر اختلال كنترل تكانه كمك مي‌كند. تا بتواند هيجانات و تكانه‌هاي خود را به شيوه موثري تنظيم نمايد.

وقتي شدت اختلال كودك بسيار زياد باشد و يا چند مشكل روانپزشكي به طور همزمان بروز پيدا كند، احتمالا درمان‌هاي دارويي نيز ضرورت مي‌يابد. در اين شرايط بايد به يك روانپزشك ارجاع خواهد داد. تثبيت كننده‌هاي خلقي، داروهاي آنتي سايكوتيك و ضدافسردگي‌ها از جمله داروهاي مورد استفاده براي اين دست درمانجويان هستند.

سخن پاياني

افراد مبتلا به اختلال كنترل تكانه نه تنها به خود آسيب زده بلكه ديگران نيز تحت تاثير قرار مي‌دهند. از طرفي آنها نيازي به درمان احساس نمي‌كنند و از اين كار دچار احساس لذت مي‌شوند به همين دليل بهتر است اطرافيان در اين مورد آنها را مطلع كرده و به آنها براي درمان كمك كنند. درمان اين اختلال با كمك دارودرماني و خدمات روانشناختي امكانپذير است. افراد مي‌توانند در اين زمينه از يك روانشناس كمك گيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال كنترل تكانه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اختلال سلوك غير قابل درمان است؟

اختلال هاي كنترل تكانه همگي از طريق روان درماني يا دارو درماني قابل بهبود و كنترل هستند. با اين حال بي توجهي به آن ها در سنين كودكي مي تواند منجر به تشديد وضعيت فرد شده و در ادامه به اختلالات ديگري نظير اختلال شخصيت ضد اجتماعي بيانجامد.

منبع: اختلال كنترل تكانه | نشانه ها ؛ علل و درمان اختلال رفتار تكانشي طبق DSM 5

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/10  ] [ ۱۹ ] [ newmiind ] [ ]

سندروم شوك سمي يك بيماري باكتريايي بوده كه بسيار نادر است. اين سندروم وقتي ايجاد مي‌شود كه نوعي باكتري وارد جريان خون شده و سمي را توليد مي‌كند. اين باكتري از روش هاي مختلفي وارد جريان خون شده و همچنين با ايجاد اين سندروم، ارگان هاي مختلفي را درگير مي‌كند. اين بيماري در بدن علائم مختلفي ايجاد كرده و همچنين عوارضي را براي بدن ايجاد مي‌كند.به طور كلي براي بيماري هايي از صفت سنروم استفاده مي‌شود كه شامل طيف وسيعي از علائم مختلف باشد. اين بيماري گاهي در اثر آسيب هاي نسبتا خفيف مثل كشيدگي عضلاني يا كبودي ايجاد شود و يا هيچ علت مشخصي نداشته باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم شوك سمي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سندروم شوك سمي (TSS) | علائم، علل و درمان

سندروم شوك سمي

سندروم شوك سمي يك بيماري خطرناك است كه در اثر سم حاصل از باكتري هايي خاصي از گروه استرپتوكوك هاي گروه   و اسافيلوكوك اورئوس ايجاد مي‌شود. در اكثر مبتلايان به اين بيماري اين باكتري از طريق بريدگي سطح پوست مانند زخم يا سوراخ منتقل مي‌گردد. اما دلايل ديگري نيز براي اين بيماري وجود دارد كه در ادامه آنها را ذكر خواهيم كرد. اين بيماري به دليل چرخه قاعدگي و استفاده از محصولات بهداشتي در اين دوران، احتمالا بيشتر در زنان بروز مي‌كند. .

نشانه هاي سندروم شوك سمي

با وجود سندروم شوك سمي در بدن، نشانه هاي مختلفي در افراد بروز مي‌كند. شدت اين نشانه ها متفاوت بوده و همه آنها به طور همزمان بروز نمي‌كنند. برخي از اين علائم شامل موارد زير مي‌شوند.

🔽تب و لرز

🔽كاهش فشار خون

🔽درد، قرمزي، تورم و التهاب در ناحيه زير پوست و عضله

🔽اسهال

🔽استفراغ

🔽كاهش ادرار دفعي از بدن

🔽تورم دست و پا

🔽بروز لكه هاي قرمز بر روي پوست

🔽اسهال

🔽بروز مشكلات تنفسي شديد

🔽سردرگمي و گيجي

تشخيص بيماري سندروم شوك سمي

براي تشخيص دقيق سندروم شوك سمي و شروع فرايند درمان، بايد از پزشك كمك بگيريد. پزشك در ابتدا سابقه خانوادگي شما را در مورد بيماري هاي ديگر مورد بررسي قرار داده و در قدم بعدي علائم حياتي بدن مثل ضربان قلب، فشار خون، دماي بدن و… اندازه مي‌گيرد. همچنين احتمالا براي بيمار انجام آزمايشاتي را تجويز مي‌كند كه جواب آنها تعيين كننده وجود اين باكتري در بدن هستند.

اين آزمايشات شامل ارزيابي چگونگي لخته شدن خون، ارزيابي عملكرد كليه و كبد، آزمايش ادرار، سواب گرفتن از سول هاي دهانه رحم، واژن يا گلو و بررسي نمونه هاي باكتري عامل tss است. همچنين معمولا متخصصين مسزان اكسيژن خون را نيز بررسي كرده و دستور عكس برداري از قفسه سينه را با اشعه ايكس صادر مي‌كنند.

پيشگيري از بروز سندروم شوك سمي

فراموش نكنيد كه در صورت بروز التهاب و لكه هاي قرمز غيرعادي بر روي پوست خود، حتما به پزشك مراجعه كنيد. در صورت ناديده گرفتن علائم بيماري سندروم شوك سمي، اين بيماري به مرحله حاد خود رسيده و فشارخون بسيار پايين مي‌آيد و ضربان قلب نيز كند مي‌شود. اين بيماري پيش رونده است و مي‌تواند موجب مرگ افراد گردد.

به همين دليل موثر ترين راه درمان آن پيشگيري است كه با انجام اقداماتي ساده انجام مي‌شود. براي مثال اگر زخمي بر روي پوست خود داريد؛ آن را ضدعفوني كرده و آن را در معرض محيط هاي آلوده قرارندهيد. در زمان قاعدگي بهداشت شخصي خود را رعايت كرده و در صورت استفاده از تامپون، آن را به صورت منظم تعويض كنيد.

روش هاي درمان شوك سمي

در اولين قدم براي درمان افراد در بيمارستان بستري مي‌شوند تا سلامت عمومي خود را بازيابند. به افراد داروهايي تجويز مي‌شود تا فشار خون آنها تنظيم شده و ضربان قلب آنها به حالت اوليه برگردد. همچنين در گام بعدي كه بيماري به صورت دقيق تشخيص داده شد؛ از آنتي بيوتيك ها براي درمان عفونت استفاده مي‌كنند.

مصرف اين داروها همگي بايد زير نظر پزشك باشد. معمولا اگر تنفس فرد نيز تحت تاثير قرار گرفته باشد از ماسك اكسيژن نيز براي او استفاده مي‌شود. در برخي موارد شدن آسيب به قدر زياد است؛ كه ارگان مربوطه بايد از بدن جدا گردد تا به نقاط ديگر منتقل نشود. افراد بايد به صورت مرتب علائم و نشانه هاي اين بيماري را زير نظر داشته باشند و از پزشك براي كنترل و درمان آن  كمك بگيرند.

دلايل ايجاد سندروم شوك سمي

معمولا برخي افراد بيشتر در معرض ابتلا به سندروم شوك سمي هستند؛ برخي از عواملي كه باعث بروز اين بيماري در افراد مي‌شود؛ شامل زايمان، استفاده از ديافراگم يا اسفنج واژينال براي پيشگيري از بارداري، زخم باز بر روي پوست، بسته شدن بيني، ابتلا به آنفولانزا به تازگي، استفاده از تامپون هاي سوپر جاذب و سيستم ايمني ضعيف، مي‌شوند. طبق تحقيقات انجام شده نوزادان و سالمندان بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند.

همچنين كه افرادي كه مبتلا به ديابت هستند و و يا به مصرف الكل اعتياد دارند؛ خطر بيشتري آنها را تهديد مي‌كند. آبله مرغان و داشتن عمل جراحي به تازگي، همگي از عوامل زمينه ساز براي اين بيماري هستند. 

📌استفاده از تامپون

هنوز چگونگي تاثير استفاده از تامپون در مورد بروز بيماري سندروم شوك سمي، مشخص نيست. اما برخي از دانشمندان تصور مي‌كنند كه با استفاده از طولاني مدت از تامپون، باكتري هاي موجود در خون قاعدگي به واژن بازگشته و باعث بروز اين بيماري مي‌شوند. و يا در مواردي ديگر تامپون با ايجاد خراش در بافت واژن باعث انتقال اين باكتري مي‌گردد.

انواع تامپون ها در طول زمان، دچار تغييراتي شده اند و به طور كامل مشخص نيست كه آيا نوع خاصي از آن باعث بيماري مي‌شود و يا همه انواع آن! به هر حال بهتر است در صورت بروز حساسيت به نوع خاصي از تامپون ديگر از آن استفاده نكرده و به دنبال روش ديگري باشيد.

براي آشنايي

عوارض حاصل از شوك سمي

از آنجايي كه اين بيماري بسيار تهديد كننده است؛ حتي با وجود كنترل نشانه هاي آن نيز بازهم شاهد بروز عوارضي در بدن خواهيم بود. برخي از عوارض ناشي از سندروم شوك سمي، شامل موارد زير مي‌شود.

نارسايي كبد و كليه

نارسايي قلب

زردي پوست و چشم ها

درد در بالاي شكم

تيرگي ادرار

خونريزي لثه

تورم در پا و قوزك ها

سخن پاياني

خوشبختانه آمار ابتلا به سندروم شوك سمي در مقايسه با سال هاي گذشته، كاهش چشمگيري داشته است. از آنجايي كه سطح بهداشت جهاني بالاتر رفته و افراد نسبت به نشانه ها حساس تر شده اند؛ طبيعي است كه كمتر شاهد بروز اين بيماري باشيم. با اينكه اين يك بيماري نادر است؛ اما اخيرا تحقيقات بيشتري در اين زمينه انجام شده و افراد بيشتر نسبت به آن آگاهي دارند.

بهتر است افراد در صورت مشاهده علائم ذكر شده در متن بالا در خود و يا ديگر، نسبت به حساس يوده و عامل آن را شناسايي كنند. براي اين كار مي‌توانند از متخصص مربوطه كمك گرفته و همچنين اقدامات لازم را انجام دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم شوك سمي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سندروم شوك سمي (TSS) | علائم، علل و درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/1  ] [ ۲۲ ] [ newmiind ] [ ]

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين مشكلات رواني هستند كه ريشه در اضطراب دارند، اما در اين اختلال، اضطراب خود را به‌صورت مشكلي جسمي نشان مي‌دهد. احتمالاً شما هم سردردهاي عصبي يا ناراحتي‌هاي گوارشي را حين اضطراب تجربه كرده‌ايد؛ مبتلايان به اختلالات جسماني سازي اين شرايط را با شدت بيشتر، به‌صورت مزمن به همراه اضطرابي پنهان تجربه مي‌كنند. جالب آنكه هيچ آزمايشي مشكل بيمار را تشخيص نمي‌دهد. متاسفانه گاه در چنين مواردي پزشك از بيمار آزمايش‌هاي متعدد مي‌خواهد، در حالي كه با چند جلسه رواندرماني مساله رفع خواهد شد. در ادامه نشانه هاي مرتبط با اين اختلال را شرح داده‌ايم.

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن

اختلالات جسماني سازي

اختلال جسماني سازي به صورت شكايت از درد در نقاط مختلف بدن تظاهر پيدا مي كند. بيمار با اين فكر كه اين دردها ناشي از يك مشكل جسماني است به درمانگاه و پزشك مراجعه مي كند. معمولا درد در نواحي شكم، معده و مشكلات گوارشي ديده مي شود. اما اين دردها ممكن است در نواحي ديگر مثل دست، سر، قفسه سينه، گوش ها و… نيز احساس شود. در اختلالات جسماني سازي پزشك هيچ علت جسماني نمي تواند پيدا كند. از اين رو ممكن است بيمار براي آزمايش و چكاپ دائم به متخصصين مختلف مراجعه كند. در حالي كه با مراجعه به متخصص روانشناسي ريشه هاي رواني مشكل يافت خواهد شد.

علائم به حدي است كه فرد هرگز رواني بودن آن را قبول نمي كند. براي مثال بيمار به وضوح وجود حالت تهوع، استفراغ، درد در نواحي مختلف بدن و مشكلات تنفسي را احساس مي كند. بنابراين پذيرش ريشه هاي رواني اين علائم براي فرد دشوار و باور ناپذير مي شود.

اين اختلال به دو صورت پربسامد و چند شكلي بروز مي يابد. در حالت پر بسامد درد در نواحي شكم، گوارش و كمر به صورت مكرر كم و زياد مي شود. اما در حالت چند شكلي در نواحي كمر و شكم كمتر است اما در ساير نواحي بدن درد احساس مي شود. در بيشتر افراد ساير علائم ناشي اضطراب و افسردگي نيز ديده مي شود. حتي ممكن است تهديدهايي از خودكشي (بدون اقدام) را از اين افراد بشنويد.

نشانه هاي اختلالات جسماني سازي

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين انواع اختلالات اضطرابي هستند كه بيمار نسبت به نشانه‌هاي اضطراب ناآگاه است. در اين اختلال فرد نشانه‌هاي يك بيماري يا درد جسماني نظير سردرد، مشكلات گوارشي و يا انقباض و ناراحتي در عضلات را تجربه خواهد كرد، اما اين درحاليست كه هيچ نشانه‌اي از بيماري‌هاي جسماني ديده نمي‌شود. به عبارتي مي‌توان گفت اضطراب در بيماران مبتلا به اختلالات جسماني شده به‌صورت يك درد جسماني خواهد آمد و شايد فرد هشيارانه هيچ نشانه‌اي از اضطراب را احساس نكند.

جسماني سازي اضطراب معمولاً در كساني اتفاق مي‌افتد كه به هر دليلي توانايي صحبت كردن از مشكلات يا حل‌وفصل كردن آن‌ها را ندارند و يا با توجه به تجربيات دوران كودكي اين باور در آن‌ها شكل‌گرفته كه اگر ناراحتي‌هاي خود را بروز دهند، با آن‌ها برخورد مي‌شود. اما اگر خود را مبتلا به بيماري و ناتواني نشان دهند موردتوجه قرار مي‌گيرند.

با توجه به اينكه در بررسي‌هاي پزشكي انجام‌شده هيچ نشانه‌اي از بيماري يا نارسايي ديده نمي‌شود، مبتلايان به اختلالات جسماني سازي شده بسياري از مواقع به تمارض يا دروغ‌گويي متهم مي‌شوند؛ اين درحاليست كه آن‌ها واقعا درد و مشكلاتي كه از آن صحبت مي‌كنند را تجربه كرده و برخلاف افرادي كه تمارض مي‌كنند، نه‌تنها به دنبال به دست آوردن منفعت يا امتياز خاصي نيستند، بلكه دچار مشكلاتي در جريان زندگي نيز مي‌شوند. به علاوه احساس ناراحتي در اين افراد معمولاً براي مدتي طولاني باقي خواهد ماند.

آشنايي با انواع اختلالات جسماني سازي شده

به‌طوركلي اختلالات جسماني سازي شده به انواع مشكلات جسماني گفته مي‌شود كه به دليل شرايط عصبي نامناسب ايجاد شده است. اما برخي از انواع اين اختلال از ديگر انواع شايع‌تر است كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

خودبيمارانگاري

افراد مبتلا به اين بيماري در اكثر اوقات نگران اين موضوع هستند كه به يك بيماري خطرناك مبتلا شده‌اند و به همين خاطر مرتباً در حال انجام آزمايش‌ها و بررسي‌هاي مختلف و يا مطالعه راجع به بيماري‌ها هستند. اين افراد نشانه‌هاي ساده جسماني مانند دل‌درد را علامتي از يك بيماري جدي مانند سرطان مي‌دانند و به دنبال بررسي وضعيت سلامتي خود خواهند بود.

اختلالات تبديلي

در اين حالت فرد مشكلاتي مانند نابينايي، ناتواني در صحبت كردن يا حتي فلج شدن را تجربه مي‌كند و اين درحاليست كه كليه اعصاب و اندام‌هاي مربوطه سالم هستند. يكي از نشانه‌هاي افراد مبتلا به اين مشكل اين است كه آن‌ها معمولاً به ميزاني كه انتظار داريم نسبت به مشكل خود حساسيت نشان نمي‌دهند و حتي شايد برخي مواقع نسبت به آن بي‌توجه باشند.

ساير نشانه‌هاي جسماني

اين طبقه‌بندي به انواع مشكلات جسماني اشاره دارد كه اگرچه باعث بروز ناتواني در جريان زندگي فرد مي‌شوند اما بررسي‌ها نشان‌دهنده مشكل جسماني خاصي نيستند. مشكلات اين افراد مي‌تواند خود را به‌صورت گرفتگي عضلات مخطط (مانند گرفتگي يا درد در كمر)، عضلات صاف (مانند سردردهاي عصبي) و يا هر علامت ديگري نشان دهد، اما آنچه اهميت دارد اين است كه ناتواني‌ها تحت تأثير بيماري، اعتياد يا مصرف دارو ايجاد نشده باشد و يا اگر ارتباطي با اين مسائل دارد شدت آن بيشتر از حالت معمول باشد.

تفاوت اختلالات جسماني سازي با بيماري‌هاي روان‌تني

بيماري‌هاي روان‌تني نيز درست مانند اختلالات جسماني شده از آن دسته اختلالاتي هستند كه اضطراب و فشارهاي رواني خود را به شكل مشكلات جسماني نظير فشارخون و يا انواع آلرژي‌ها نشان مي‌دهد. اما تفاوت آن‌ها با اين دسته از بيماري‌ها در اين است كه در اختلالات روان‌تني فرد به‌واقع دچار بيماري جسمي مي‌شود و اضطراب صرفاً يكي از دلايل ايجاد يا شدت پيدا كردن مشكلات جسماني است، اما در اختلالات جسماني سازي شده فرد دچار هيچ بيماري فيزيولوژيك خاصي نيست.

تفاوت اختلال تبديلي با جسماني سازي

اختلال جسماني شامل احساس دردي است كه فرد در نواحي مختلف احساس مي كند. اما اختلال تبديلي مربوط به مشكلاتي در عملكردهاي حسي و حركتي مي شود. وجه مشترك اين دو اختلال ريشه هاي رواني بيماري است. در اختلال تبديلي نيز فرد به دليل مشكلات رواني به صورت بي حسي يا ناتواني حركتي ناراحتي اش را بروز ميدهد. براي مثال فرد توانايي بينايي اش را از دست مي دهد. و يا قادر به حركت دادن پاهايش نيست. در حالي كه هيچ علت جسماني براي اين مساله وجود ندارد.

علت و دلايل اختلالات جسماني سازي

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين دليل بروز اختلالات جسماني سازي شده اضطراب است. اين بيماري‌ها درواقع به‌صورت فرياد خاموشي هستند كه از نياز فرد به دريافت كمك و حمايت اطرافيان خبر مي‌دهند. در شرايطي كه فرد به دلايلي مثل احساس شرم و خجالت، ناتواني از شناخت و بيان صحيح احساسات نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به‌درستي تشخيص داده يا مطرح كند اختلالات جسماني سازي شده خود را نشان مي‌دهند. به عبارتي مي‌توان گفت هنگامي‌كه فرد با استفاده از كلمات يا رفتار نمي‌تواند ديگران را در جريان فشار رواني كه تحمل مي‌كند بگذارد مشكلات جسماني به‌عنوان نماينده شرايط رواني وي شروع به صحبت مي‌كنند.

بهترين درمان ها براي اختلالات جسماني سازي

معمولاً بيماران مبتلا به اختلالات جسماني سازي شده به دليل درد و ناتواني كه در بدنشان احساس مي‌كنند در نخستين قدم به پزشكان مراجعه كرده و حتي شايد تا مدت‌ها بعد نيز اين موضوع كه بيماري آن‌ها يك مشكل عصبي و نه جسماني است را باور نكنند. بااين‌حال درمان‌هاي فيزيولوژيك براي اين بيماري به نتيجه نخواهند رسيد و فرد دير يا زود براي رفع مشكلات پيش‌آمده مي‌بايست به متخصصين سلامت روان مراجعه نمايد. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و نوع مشكلاتي كه براي وي پيش‌آمده ممكن است از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده كنند اما برخي از رايج‌ترين اقدامات درماني براي اختلالات جسماني شده عبارتند از:

1- ايجاد بينش

خيلي موقع‌ها كساني كه دچار اختلالات جسماني سازي مي‌شوند از اينكه بيماري آن‌ها بيشتر يك اختلال روحيست تا جسماني اطلاعي ندارند و به همين خاطر از اضطرابي كه باعث بروز بيماري شده نيز بي‌خبر هستند. آن‌ها از اينكه پزشك متوجه اختلال جسمي‌شان نشده و تشخيص مي‌دهد كه به لحاظ فيزيولوژيك مشكلي ندارند تعجب مي‌كنند و معمولاً به چندين متخصص مراجعه مي‌كنند. به همين خاطر يكي از اولين اقداماتي كه در درمان روان‌شناختي موردتوجه قرار مي‌گيرد اين است كه درمانگر تلاش مي‌كند تا اين بينش را در فرد ايجاد كند كه او به دليل اضطراب دچار چنين مشكلاتي شده است.

بهترين راه براي ايجاد بينش اين است كه متخصص اشاره مستقيمي به اضطراب يا بيماري‌هاي روحي نداشته باشد، زيرا اين كار معمولاً باعث ايجاد مقاومت در بيماران مي‌شود. درمانگر تلاش مي‌كند تا با بررسي اتفاقات اخير و احساس فرد نسبت به آن‌ها او را به اين نتيجه برساند كه از موضوعي در زندگي خود ناراحت است. هنگامي‌كه بيمار، خود به اين نتيجه مي‌رسد كه اتفاقات زندگي او باعث ايجاد ناراحتي در وي شده پذيرش آن برايش راحت‌تر است و همين‌طور تلاش بيشتري براي برطرف كردن آن انجام خواهد داد.

2- كمك به فرد براي شناخت علل اختلال جسماني سازي

هنگامي‌كه بيمار متوجه حوادثي كه باعث نارضايتي وي هستند، مي‌شود با كمك درمانگر تلاش مي‌كند تا عناصر مختلف اين موضوع كه باعث ناراحتي و اضطراب وي شده و باورهاي مرتبط با آن را شناسايي كند. براي مثال اگر بيمار به اين نتيجه رسيد كه ترس از شكست در يك امتحان باعث ايجاد بيماري شده، درمانگر به وي كمك مي‌كند تا متوجه دلايل اضطراب خود به خاطر شكست در امتحان بشود. براي مثال ممكن است بيمار به اين نتيجه برسد كه شكست در امتحان احساس بي‌كفايتي را در وي ايجاد مي‌كرده يا اينكه باعث مي‌شده ديگران نگاه منفي به وي داشته باشند. سپس در طي جلسات درمانگر به وي كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد.

3- شناسايي و كنترل اضطراب

يكي از ديگر روش‌ها اين است كه به فرد آموزش داده ‌شود تا احساسات منفي نظير اضطراب را در خود شناسايي و مديريت كند. براي مثال استفاده از تكنيك‌هاي مراقبه يا ريلكسيشن به‌صورت منظم مي‌تواند تأثير بسياري در كاهش اضطراب داشته باشد.

4- يادگيري حل مسئله

افرادي كه اضطراب خود را به‌صورت اختلالات جسماني نشان مي‌دهند معمولاً مهارت ضعيفي در حل منطقي مشكلاتي كه برايشان ايجاد مي‌شود، دارند. به عبارتي اين افراد دقيقاً به اين خاطر كه نمي‌توانند مشكلات خود را به روش منطقي حل كنند، دچار بيماري مي‌شوند تا از اين طريق بتوانند امتيازاتي نظير كمك ديگران يا سلب مسئوليت را براي خود ايجاد كنند. به همين خاطر مهم‌ترين اقدامي كه درمانگر براي درمان اين بيماري انجام مي‌دهد اين است كه مهارت‌هاي حل مسئله را به وي آموزش دهد تا از اين طريق بيمار بتواند مشكلات خود را به شيوه مطلوب‌تري حل نمايد.

5- دارودرماني

همان‌طور كه گفته شد اختلالات جسماني سازي به دليل اضطراب ايجاد مي‌شوند و به همين خاطر ممكن است در طي درمان و در شرايطي كه درمانگران احساس كنند شدت بيماري به حدي است كه بيمار توانايي كنترل آن را ندارد از داروهاي ضد اضطراب نيز استفاده كنند.

سخن آخر

با توجه به مطالب بالا، شما به طور كلي با بيماري هايي آشنا شده‌ايد كه ريشه رواني دارند اما نشانه هاي آن ها بسيار شبيه به يك بيماري جسماني است. حتما شما هم وقتي دچار استرس يا ناراحتي شده‌ايد، درد در نواحي سر يا سينه را تجربه كرده ايد. اما در اختلالات جسماني سازي اين دردها با شدت بيشتر و مدت طولاني تر نمايان مي شود. به طوري كه فرد نمي تواند ارتباطي بين درد و ناراحتي هاي رواني پيدا كند. از اين رو به مراكز درماني و بيمارستان مراجعه مي كند.

تنها تعداد معدودي از اين افراد خودشان مستقيم به متخصص روانشناس مراجعه مي كنند. بيشتر آن ها بعد از هزينه هاي هنگفت و صرف زمان زياد براي پي بردن به علت دردها، در نهايت توسط پزشك به روانشناس ارجاع داده مي شود. گاه حتي با توصيه هاي زياد پزشك فرد از مراجعه به روانشناس امتناع مي كند. و مشكل را ناتواني تيم پزشكي ميداند. اختلالات جسماني سازي با دارو درمان نمي شوند، تنها در كوتاه مدت با داروهاي مسكن تسكين پيدا مي كنند. تنها روش درمان موثر اختلالات جسماني مراجعه به متخصصين روانشناسي است. شما مي توانيد روند درمان را به صورت تلفني، حضوري يا آنلاين پيش بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات جسماني سازي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

اختلالات جسماني سازي شده يعني چه؟

اختلالات جسماني سازي شده گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه در آن‌ها اضطراب باعث ايجاد مشكلاتي در شرايط جسمي يا فيزيولوژيك فرد مي‌شوند. اين درحاليست كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد اندام‌هاي جسمي كاملاً سالم هستند و هيچ مشكل جسماني وجود ندارد.

آيا فردي كه دچار جسماني سازي شده واقعاً بيمار است؟

اين افراد مشكلي در اندام‌هاي فيزيولوژيك ندارند و به همين خاطر نبايد نگران بيماري‌هاي جسمي در آن‌ها بود اما برخلاف افرادي كه دست به تمارض مي‌زنند آن‌ها واقعاً درد يا ناتواني را تجربه مي‌كنند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/29  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين مشكلات رواني هستند كه ريشه در اضطراب دارند، اما در اين اختلال، اضطراب خود را به‌صورت مشكلي جسمي نشان مي‌دهد. احتمالاً شما هم سردردهاي عصبي يا ناراحتي‌هاي گوارشي را حين اضطراب تجربه كرده‌ايد؛ مبتلايان به اختلالات جسماني سازي اين شرايط را با شدت بيشتر، به‌صورت مزمن به همراه اضطرابي پنهان تجربه مي‌كنند. جالب آنكه هيچ آزمايشي مشكل بيمار را تشخيص نمي‌دهد. متاسفانه گاه در چنين مواردي پزشك از بيمار آزمايش‌هاي متعدد مي‌خواهد، در حالي كه با چند جلسه رواندرماني مساله رفع خواهد شد. در ادامه نشانه هاي مرتبط با اين اختلال را شرح داده‌ايم.

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن

اختلالات جسماني سازي

اختلال جسماني سازي به صورت شكايت از درد در نقاط مختلف بدن تظاهر پيدا مي كند. بيمار با اين فكر كه اين دردها ناشي از يك مشكل جسماني است به درمانگاه و پزشك مراجعه مي كند. معمولا درد در نواحي شكم، معده و مشكلات گوارشي ديده مي شود. اما اين دردها ممكن است در نواحي ديگر مثل دست، سر، قفسه سينه، گوش ها و… نيز احساس شود. در اختلالات جسماني سازي پزشك هيچ علت جسماني نمي تواند پيدا كند. از اين رو ممكن است بيمار براي آزمايش و چكاپ دائم به متخصصين مختلف مراجعه كند. در حالي كه با مراجعه به متخصص روانشناسي ريشه هاي رواني مشكل يافت خواهد شد.

علائم به حدي است كه فرد هرگز رواني بودن آن را قبول نمي كند. براي مثال بيمار به وضوح وجود حالت تهوع، استفراغ، درد در نواحي مختلف بدن و مشكلات تنفسي را احساس مي كند. بنابراين پذيرش ريشه هاي رواني اين علائم براي فرد دشوار و باور ناپذير مي شود.

اين اختلال به دو صورت پربسامد و چند شكلي بروز مي يابد. در حالت پر بسامد درد در نواحي شكم، گوارش و كمر به صورت مكرر كم و زياد مي شود. اما در حالت چند شكلي در نواحي كمر و شكم كمتر است اما در ساير نواحي بدن درد احساس مي شود. در بيشتر افراد ساير علائم ناشي اضطراب و افسردگي نيز ديده مي شود. حتي ممكن است تهديدهايي از خودكشي (بدون اقدام) را از اين افراد بشنويد.

نشانه هاي اختلالات جسماني سازي

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين انواع اختلالات اضطرابي هستند كه بيمار نسبت به نشانه‌هاي اضطراب ناآگاه است. در اين اختلال فرد نشانه‌هاي يك بيماري يا درد جسماني نظير سردرد، مشكلات گوارشي و يا انقباض و ناراحتي در عضلات را تجربه خواهد كرد، اما اين درحاليست كه هيچ نشانه‌اي از بيماري‌هاي جسماني ديده نمي‌شود. به عبارتي مي‌توان گفت اضطراب در بيماران مبتلا به اختلالات جسماني شده به‌صورت يك درد جسماني خواهد آمد و شايد فرد هشيارانه هيچ نشانه‌اي از اضطراب را احساس نكند.

جسماني سازي اضطراب معمولاً در كساني اتفاق مي‌افتد كه به هر دليلي توانايي صحبت كردن از مشكلات يا حل‌وفصل كردن آن‌ها را ندارند و يا با توجه به تجربيات دوران كودكي اين باور در آن‌ها شكل‌گرفته كه اگر ناراحتي‌هاي خود را بروز دهند، با آن‌ها برخورد مي‌شود. اما اگر خود را مبتلا به بيماري و ناتواني نشان دهند موردتوجه قرار مي‌گيرند.

با توجه به اينكه در بررسي‌هاي پزشكي انجام‌شده هيچ نشانه‌اي از بيماري يا نارسايي ديده نمي‌شود، مبتلايان به اختلالات جسماني سازي شده بسياري از مواقع به تمارض يا دروغ‌گويي متهم مي‌شوند؛ اين درحاليست كه آن‌ها واقعا درد و مشكلاتي كه از آن صحبت مي‌كنند را تجربه كرده و برخلاف افرادي كه تمارض مي‌كنند، نه‌تنها به دنبال به دست آوردن منفعت يا امتياز خاصي نيستند، بلكه دچار مشكلاتي در جريان زندگي نيز مي‌شوند. به علاوه احساس ناراحتي در اين افراد معمولاً براي مدتي طولاني باقي خواهد ماند.

آشنايي با انواع اختلالات جسماني سازي شده

به‌طوركلي اختلالات جسماني سازي شده به انواع مشكلات جسماني گفته مي‌شود كه به دليل شرايط عصبي نامناسب ايجاد شده است. اما برخي از انواع اين اختلال از ديگر انواع شايع‌تر است كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

خودبيمارانگاري

افراد مبتلا به اين بيماري در اكثر اوقات نگران اين موضوع هستند كه به يك بيماري خطرناك مبتلا شده‌اند و به همين خاطر مرتباً در حال انجام آزمايش‌ها و بررسي‌هاي مختلف و يا مطالعه راجع به بيماري‌ها هستند. اين افراد نشانه‌هاي ساده جسماني مانند دل‌درد را علامتي از يك بيماري جدي مانند سرطان مي‌دانند و به دنبال بررسي وضعيت سلامتي خود خواهند بود.

اختلالات تبديلي

در اين حالت فرد مشكلاتي مانند نابينايي، ناتواني در صحبت كردن يا حتي فلج شدن را تجربه مي‌كند و اين درحاليست كه كليه اعصاب و اندام‌هاي مربوطه سالم هستند. يكي از نشانه‌هاي افراد مبتلا به اين مشكل اين است كه آن‌ها معمولاً به ميزاني كه انتظار داريم نسبت به مشكل خود حساسيت نشان نمي‌دهند و حتي شايد برخي مواقع نسبت به آن بي‌توجه باشند.

ساير نشانه‌هاي جسماني

اين طبقه‌بندي به انواع مشكلات جسماني اشاره دارد كه اگرچه باعث بروز ناتواني در جريان زندگي فرد مي‌شوند اما بررسي‌ها نشان‌دهنده مشكل جسماني خاصي نيستند. مشكلات اين افراد مي‌تواند خود را به‌صورت گرفتگي عضلات مخطط (مانند گرفتگي يا درد در كمر)، عضلات صاف (مانند سردردهاي عصبي) و يا هر علامت ديگري نشان دهد، اما آنچه اهميت دارد اين است كه ناتواني‌ها تحت تأثير بيماري، اعتياد يا مصرف دارو ايجاد نشده باشد و يا اگر ارتباطي با اين مسائل دارد شدت آن بيشتر از حالت معمول باشد.

تفاوت اختلالات جسماني سازي با بيماري‌هاي روان‌تني

بيماري‌هاي روان‌تني نيز درست مانند اختلالات جسماني شده از آن دسته اختلالاتي هستند كه اضطراب و فشارهاي رواني خود را به شكل مشكلات جسماني نظير فشارخون و يا انواع آلرژي‌ها نشان مي‌دهد. اما تفاوت آن‌ها با اين دسته از بيماري‌ها در اين است كه در اختلالات روان‌تني فرد به‌واقع دچار بيماري جسمي مي‌شود و اضطراب صرفاً يكي از دلايل ايجاد يا شدت پيدا كردن مشكلات جسماني است، اما در اختلالات جسماني سازي شده فرد دچار هيچ بيماري فيزيولوژيك خاصي نيست.

تفاوت اختلال تبديلي با جسماني سازي

اختلال جسماني شامل احساس دردي است كه فرد در نواحي مختلف احساس مي كند. اما اختلال تبديلي مربوط به مشكلاتي در عملكردهاي حسي و حركتي مي شود. وجه مشترك اين دو اختلال ريشه هاي رواني بيماري است. در اختلال تبديلي نيز فرد به دليل مشكلات رواني به صورت بي حسي يا ناتواني حركتي ناراحتي اش را بروز ميدهد. براي مثال فرد توانايي بينايي اش را از دست مي دهد. و يا قادر به حركت دادن پاهايش نيست. در حالي كه هيچ علت جسماني براي اين مساله وجود ندارد.

علت و دلايل اختلالات جسماني سازي

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين دليل بروز اختلالات جسماني سازي شده اضطراب است. اين بيماري‌ها درواقع به‌صورت فرياد خاموشي هستند كه از نياز فرد به دريافت كمك و حمايت اطرافيان خبر مي‌دهند. در شرايطي كه فرد به دلايلي مثل احساس شرم و خجالت، ناتواني از شناخت و بيان صحيح احساسات نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به‌درستي تشخيص داده يا مطرح كند اختلالات جسماني سازي شده خود را نشان مي‌دهند. به عبارتي مي‌توان گفت هنگامي‌كه فرد با استفاده از كلمات يا رفتار نمي‌تواند ديگران را در جريان فشار رواني كه تحمل مي‌كند بگذارد مشكلات جسماني به‌عنوان نماينده شرايط رواني وي شروع به صحبت مي‌كنند.

بهترين درمان ها براي اختلالات جسماني سازي

معمولاً بيماران مبتلا به اختلالات جسماني سازي شده به دليل درد و ناتواني كه در بدنشان احساس مي‌كنند در نخستين قدم به پزشكان مراجعه كرده و حتي شايد تا مدت‌ها بعد نيز اين موضوع كه بيماري آن‌ها يك مشكل عصبي و نه جسماني است را باور نكنند. بااين‌حال درمان‌هاي فيزيولوژيك براي اين بيماري به نتيجه نخواهند رسيد و فرد دير يا زود براي رفع مشكلات پيش‌آمده مي‌بايست به متخصصين سلامت روان مراجعه نمايد. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و نوع مشكلاتي كه براي وي پيش‌آمده ممكن است از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده كنند اما برخي از رايج‌ترين اقدامات درماني براي اختلالات جسماني شده عبارتند از:

1- ايجاد بينش

خيلي موقع‌ها كساني كه دچار اختلالات جسماني سازي مي‌شوند از اينكه بيماري آن‌ها بيشتر يك اختلال روحيست تا جسماني اطلاعي ندارند و به همين خاطر از اضطرابي كه باعث بروز بيماري شده نيز بي‌خبر هستند. آن‌ها از اينكه پزشك متوجه اختلال جسمي‌شان نشده و تشخيص مي‌دهد كه به لحاظ فيزيولوژيك مشكلي ندارند تعجب مي‌كنند و معمولاً به چندين متخصص مراجعه مي‌كنند. به همين خاطر يكي از اولين اقداماتي كه در درمان روان‌شناختي موردتوجه قرار مي‌گيرد اين است كه درمانگر تلاش مي‌كند تا اين بينش را در فرد ايجاد كند كه او به دليل اضطراب دچار چنين مشكلاتي شده است.

بهترين راه براي ايجاد بينش اين است كه متخصص اشاره مستقيمي به اضطراب يا بيماري‌هاي روحي نداشته باشد، زيرا اين كار معمولاً باعث ايجاد مقاومت در بيماران مي‌شود. درمانگر تلاش مي‌كند تا با بررسي اتفاقات اخير و احساس فرد نسبت به آن‌ها او را به اين نتيجه برساند كه از موضوعي در زندگي خود ناراحت است. هنگامي‌كه بيمار، خود به اين نتيجه مي‌رسد كه اتفاقات زندگي او باعث ايجاد ناراحتي در وي شده پذيرش آن برايش راحت‌تر است و همين‌طور تلاش بيشتري براي برطرف كردن آن انجام خواهد داد.

2- كمك به فرد براي شناخت علل اختلال جسماني سازي

هنگامي‌كه بيمار متوجه حوادثي كه باعث نارضايتي وي هستند، مي‌شود با كمك درمانگر تلاش مي‌كند تا عناصر مختلف اين موضوع كه باعث ناراحتي و اضطراب وي شده و باورهاي مرتبط با آن را شناسايي كند. براي مثال اگر بيمار به اين نتيجه رسيد كه ترس از شكست در يك امتحان باعث ايجاد بيماري شده، درمانگر به وي كمك مي‌كند تا متوجه دلايل اضطراب خود به خاطر شكست در امتحان بشود. براي مثال ممكن است بيمار به اين نتيجه برسد كه شكست در امتحان احساس بي‌كفايتي را در وي ايجاد مي‌كرده يا اينكه باعث مي‌شده ديگران نگاه منفي به وي داشته باشند. سپس در طي جلسات درمانگر به وي كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد.

3- شناسايي و كنترل اضطراب

يكي از ديگر روش‌ها اين است كه به فرد آموزش داده ‌شود تا احساسات منفي نظير اضطراب را در خود شناسايي و مديريت كند. براي مثال استفاده از تكنيك‌هاي مراقبه يا ريلكسيشن به‌صورت منظم مي‌تواند تأثير بسياري در كاهش اضطراب داشته باشد.

4- يادگيري حل مسئله

افرادي كه اضطراب خود را به‌صورت اختلالات جسماني نشان مي‌دهند معمولاً مهارت ضعيفي در حل منطقي مشكلاتي كه برايشان ايجاد مي‌شود، دارند. به عبارتي اين افراد دقيقاً به اين خاطر كه نمي‌توانند مشكلات خود را به روش منطقي حل كنند، دچار بيماري مي‌شوند تا از اين طريق بتوانند امتيازاتي نظير كمك ديگران يا سلب مسئوليت را براي خود ايجاد كنند. به همين خاطر مهم‌ترين اقدامي كه درمانگر براي درمان اين بيماري انجام مي‌دهد اين است كه مهارت‌هاي حل مسئله را به وي آموزش دهد تا از اين طريق بيمار بتواند مشكلات خود را به شيوه مطلوب‌تري حل نمايد.

5- دارودرماني

همان‌طور كه گفته شد اختلالات جسماني سازي به دليل اضطراب ايجاد مي‌شوند و به همين خاطر ممكن است در طي درمان و در شرايطي كه درمانگران احساس كنند شدت بيماري به حدي است كه بيمار توانايي كنترل آن را ندارد از داروهاي ضد اضطراب نيز استفاده كنند.

سخن آخر

با توجه به مطالب بالا، شما به طور كلي با بيماري هايي آشنا شده‌ايد كه ريشه رواني دارند اما نشانه هاي آن ها بسيار شبيه به يك بيماري جسماني است. حتما شما هم وقتي دچار استرس يا ناراحتي شده‌ايد، درد در نواحي سر يا سينه را تجربه كرده ايد. اما در اختلالات جسماني سازي اين دردها با شدت بيشتر و مدت طولاني تر نمايان مي شود. به طوري كه فرد نمي تواند ارتباطي بين درد و ناراحتي هاي رواني پيدا كند. از اين رو به مراكز درماني و بيمارستان مراجعه مي كند.

تنها تعداد معدودي از اين افراد خودشان مستقيم به متخصص روانشناس مراجعه مي كنند. بيشتر آن ها بعد از هزينه هاي هنگفت و صرف زمان زياد براي پي بردن به علت دردها، در نهايت توسط پزشك به روانشناس ارجاع داده مي شود. گاه حتي با توصيه هاي زياد پزشك فرد از مراجعه به روانشناس امتناع مي كند. و مشكل را ناتواني تيم پزشكي ميداند. اختلالات جسماني سازي با دارو درمان نمي شوند، تنها در كوتاه مدت با داروهاي مسكن تسكين پيدا مي كنند. تنها روش درمان موثر اختلالات جسماني مراجعه به متخصصين روانشناسي است. شما مي توانيد روند درمان را به صورت تلفني، حضوري يا آنلاين پيش بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات جسماني سازي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

اختلالات جسماني سازي شده يعني چه؟

اختلالات جسماني سازي شده گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه در آن‌ها اضطراب باعث ايجاد مشكلاتي در شرايط جسمي يا فيزيولوژيك فرد مي‌شوند. اين درحاليست كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد اندام‌هاي جسمي كاملاً سالم هستند و هيچ مشكل جسماني وجود ندارد.

آيا فردي كه دچار جسماني سازي شده واقعاً بيمار است؟

اين افراد مشكلي در اندام‌هاي فيزيولوژيك ندارند و به همين خاطر نبايد نگران بيماري‌هاي جسمي در آن‌ها بود اما برخلاف افرادي كه دست به تمارض مي‌زنند آن‌ها واقعاً درد يا ناتواني را تجربه مي‌كنند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلالات جسماني سازي | علل و درمان اختلال جسماني كردن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/29  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از عنكبوت يا آركانوفوبيا (Arachnophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع عنكبوت و نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين عنكبوت هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان عنكبوت هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

منبع: ترس از عنكبوت | نشانه ها ، علل و درمان فوبي عنكبوت

ترس از عنكبوت

شدت ترس از عنكبوت ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از عنكبوت، ترسي عميق و غيرمنطقي از عنكبوت يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير عنكبوت يا شنيدن كلمه عنكبوت نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با عنكبوت‌ها اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از عنكبوت مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي عنكبوت نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي عنكبوت ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش عنكبوت يا داشتن واكنش بد به جاي ميش مي‌تواند منجر به ترس از عنكبوت‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از عنكبوت‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “حمله عنكبوت‌ها” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از عنكبوت‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

 

نشانه هاي ترس از عنكبوت چيست؟

علائم فوبياي عنكبوت مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از عنكبوت يا فوبياي عنكبوت است.

علائم رواني و رفتاري

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن عنكبوت‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا عنكبوت وجود داشته باشد
  • تغيير مسير حتي با وجود احتمال پايين وجود عنكبوت
  • جيغ زدن و گريختن هنگام مواجهه با عنكبوت
  • دريافت كمك براي دور كردن يا گرفتن عنكبوت
  • صرف زمان زياد براي چك كردن محل نشستن يا خوابيدن براي اطمينان از عدم وجود عنكبوت
  • سختي دادن به خود در محل هايي غير از خانه به دليل امكان وجود عنكبوت (براي مثال نشسته خوابيدن، بيرون ماندن در هواي سرد، ننشستن در كنار ساير دوستان و…)
  • درگيري ذهن دائمي نسبت به وجود عنكبوت
  • دست نزدن به اسبابي كه عنكبوت روي آن ها وجود داشته (حتي اگر اين يك احتمال باشد)
  • پرخاشگري و رفتار مهاجمانه با كساني كه در اين باره با آن ها شوخي كنند

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد قسمت هاي مختلف بدن به خصوص دست ها و پاها
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع
  • سردرد
  • احساس مردن
  • خشك شدن دهان
  • تكرر ادرار
  • زنگ زدن گوش
  • تب شديد در موارد شديد

 

ترس از عنكبوت در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از عنكبوت كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از عنكبوت براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي عنكبوت، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان عنكبوت‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

سخن آخر

ترس از عنكبوت مانند ساير ترس ها مي تواند يك نوع ترس معمولي و يا يك اختلال و فوبي باشد. هر چند ترس از عنكبوت در خيلي موارد نياز به درمان ندارد، اما در صورت بروز نشانه هاي ذكر شده بايد هر چه زودتر براي درمان به متخصصين سلامت روان مراجعه نماييد. روانشناسان اين حوزه با بررسي علل و نشانه ها بهترين درمان را براي شما پيش خواهند گرفت.

بايد در نظرداشته باشيد كه عدم درمان فوبي عنكبوت موجب بدتر شدن و گسترش اين ترس به ساير موضوعات خواهد شد. حتي در برخي موارد شاهد بروز نشانه هايي از اختلالات اضطرابي شديد خواهيم بود. پس مساله را ناچيز ندانسته و با شماره هاي درج شده جهت دريافت مشاوره تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از عنكبوت مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از عنكبوت | نشانه ها ، علل و درمان فوبي عنكبوت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/14  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از خون يا هموفوبيا يكي از انواع ترس‌هاي مرضي يا فوبيا است كه باعث مي‌شود فرد با ديدن خون‌و جراحت يا حتي تصور آن دچار اضطراب ‌شود. اما طبق مشاهدات نشانه‌هاي ترس‌از خون با نشانه‌هاي ساير ترس‌هاي اضطرابي تفاوت دارد؛ در ساير انواع ترس‌مانند ترس‌از ارتفاع يا حيوانات فرد دچار تپش قلب و افزايش فعاليت بدن مي‌شود، اما ترس‌از خون با كاهش فعاليت بدن، افت فشارخون و حتي غش كردن نمود مي‌يابد. به همين خاطر درست برعكس ساير درمان‌هاي مؤثر در فوبيا، براي درمان اين بيماري به فرد آموزش داده مي‌شود كه چگونه سطح فعاليت بدن خود را افزايش دهد. در ادامه با روش هاي درمان نيز آشنا مي‌شويد براي شروع درمان به صورت تلفني نيز مي‌تواند اقدام كنيد. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: ترس از خون يا هموفوبيا | نشانه ها ، علل و درمان

ترس از خون يا هموفوبيا

ترس از خون يكي از فوبيا هايي است كه فرد با مشاهده خون‌رنج مي‌برد. اين فرد از آزمايش خون و فعاليت هايي كه با خون همراه است هراس دارد. از علائم و نشانه هاي اين فوبيا مي‌توان به حملات پانيك، افت فشار خون، افزايش ضربان قلب، لرزش و … اشاره كرد. علل ترس‌از خون‌يا هوفوبيا به وراثت، محيط، ترس اطرافيان و … است.

علائم و نشانه هاي ترس از خون

ترس از خون يا هموفوبيا يكي از انواع ترس‌هاي مرضي است كه باعث مي‌شود فرد به هنگام ديدن خون‌و جراحت يا حتي فكر كردن به آن دچار اضطراب شود. اما اين اضطراب برخلاف ساير بيماري‌هاي اضطرابي خود را به‌صورت افت فشارخون و حتي از حال رفتن نشان مي‌دهد. اگرچه جراحت يا خون‌ريزي براي هيچ‌كس موضوع خوشايندي نيست، اما افرادي كه دچار هموفوبيا مي‌شوند حتي از فكر كردن به اين موضوع نيز دچار اضطراب مي‌شوند و همچنين هنگامي‌كه زخم يا جراحتي براي آن‌ها يا اطرافيانشان اتفاق مي‌افتد شدت نگراني آن‌ها با ميزان جراحت تناسبي ندارد.

درصورتي‌كه ترس از خون براي مدتي در حدود شش ماه در فرد باقي بماند. باور داشته باشيد كه اين يك ترس غيرمنطقي است، اما توانايي جلوگيري از آن براي‌تان وجود نداشته باشد. و همين‌طور هنگامي‌كه به دليل اين ترس در فعاليت‌هاي روزمره بيمار محدوديت‌هايي ايجاد شده. بايد براي بهبود اين وضعيت از يك متخصص روانشناسي مشورت بگيريد. براي اشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

دلايل ترس از خون

ترس از خون نيز مانند ساير ترس‌ها داراي زيربنايي اضطرابي است، اما متخصصان در پاسخ به اين سؤال كه اضطراب به چه دليل در فرد به اين شكل درمي‌آيد دلايلي را بيان مي‌كنند كه حضور يك يا چند مورد از آن‌ها در هر بيمار مبتلا به ترس از خون‌ممكن است. براي آشنايي با ساير انواع فوبيا كليك كنيد.

تاثير ژنتيك در ترس از خون

متخصصين معتقدند اضطراب يكي از بيماري‌هاي رواني است كه با احتمال زيادي به ارث مي‌رسد. در ميان اعضاي خانواده يا اقوام افرادي كه دچار ترس از خون هستند معمولاً سابقه وجود اين بيماري يا ترس‌هاي مرضي از ساير مسائل وجود دارد. بااين‌حال ژنتيك به‌تنهايي نمي‌تواند دليلي براي بروز اضطراب فرد باشد و آمادگي‌هاي زيستي مي‌بايست در كنار شرايط محيطي قرار بگيرند.

اختلال فيزيولوژيك

برخي شواهد نشان مي‌دهند بخش‌هايي از مغز كه مسئول كنترل اضطراب هستند، در ذهن افراد داراي ترس از خون به‌خوبي فعاليت نمي‌كنند و يا بالعكس نواحي كه مسئوليت ايجاد اضطراب را بر عهده دارند، در اين افراد دچار بيش فعالي هستند و اين باعث مي‌شود تا آن‌ها از موضوعات بي‌خطر نيز احساس ترس كنند.

خاطرات ناخوشايند در بروز ترس از خون

وجود يك خاطره ناخوشايند مثل بريدگي يا جراحت سنگين، ديدن فردي در اين شرايط يا حتي مشاهده فيلم يا تصويري در اين زمينه مي‌تواند باعث ابتلا به ترس از خون شود.

ترس اطرافيان

گاهي اوقات ترس‌هاي مرضي مانند ترس از خون بدون وجود هيچ خاطره ناخوشايند و صرفاً به اين خاطر كه اطرافيان فرد از موضوعي مي‌ترسند ايجاد مي‌شود. به عبارتي فرد با ديدن ترس اطرافيان احساس مي‌كند كه او نيز مي‌بايست از اين موضوع بترسد و خود را از اين خطر محافظت كند.

بي‌توجهي به درمان ترس از خون

متأسفانه برخي افراد تصور مي‌كنند ترس از خون موضوعي نيست كه احتياج به پيگيري و درمان داشته باشد و به‌مرورزمان خوب مي‌شود يا حتي اگر بهبود پيدا نكند نيز خطر جدي براي زندگي به همراه نخواهد داشت. بي‌توجهي به درمان ترس از خون باعث بروز پيامدهاي مختلفي مي‌شود كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

درمان نشدن بيماري

نخستين پيامدي كه بي‌توجهي به درمان بيماري ترس از خون به همراه دارد اين است كه ترس فرد براي هميشه با او باقي خواهد ماند. اگرچه بسياري از ترس‌ها در طي دوران رشد كودك ايجاد مي‌شود و سپس به‌مرورزمان از بين خواهد رفت، اما درصورتي‌كه ترس در طي جريان رشد از بين نرود مي‌توان انتظار داشت كه به‌صورت مزمن و براي هميشه همراه فرد باقي بماند.

لذت نبردن از زندگي

درمان نشدن بيماري و باقي ماندن آن باعث مي‌شود تا اضطراب و نگراني ايجاد جراحت همواره با فرد باشد. و دچار ترس از خون شود. و اين اضطراب توانايي وي براي لذت از زندگي را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

تعميم يافتن بيماري

بي‌توجهي به درمان اضطراب در برخي موارد باعث شدت پيدا كردن ترس از خون مي‌شود. براي مثال اگر در ابتدا فرد صرفاً از ديدن زخم يا خون مي‌ترسيده. پس از مدتي ديدن تصوير يا حتي شنيدن نام اين موضوع نيز مي‌تواند به همان اندازه اضطراب‌آور باشد. و يا شايد پس از مدتي فرد با ديدن ابزاري كه ممكن است باعث ايجاد جراحت شوند نيز دچار اضطراب شود. و اين دايره به‌تدريج گسترده‌تر مي‌شود.

ايجاد محدوديت در فعاليت‌هاي فرد

ترس از خون باعث مي‌شود از برخي فعاليت‌ها به دليل مواجه نشدن با خون اجتناب كنيد. براي مثال احتمالاً شما هم شنيده‌ايد كه بسياري از افراد به دليل ترس از خون از رشته پزشكي انصراف مي‌دهند. اين موضوع مي‌تواند در مسائل ساده نيز ديده شود. براي مثال افرادي كه ترس از خون دارند و اين بيماري در آن‌ها تا حدودي پيشرفت كرده احتمالاً از كار كردن با برخي وسايل مانند چاقو مي‌ترسند و نگرانند كه مبادا دچار جراحت شوند و يا بسياري از اين افراد هنگام بيماري به دليل ترس از آزمايش يا تزريق به دنبال درمان آن نيستند. به همين خاطر بهتر است براي درمان هموفوبيا اقدامات جدي‌تري صورت بگيرد.

چه زماني به روانشناس مراجعه كنيم؟

خونريزي و جراحت براي همه ما موضوع ناخوشايندي است، به همين خاطر هر نگراني از اين موضوع را نمي‌توان ترس از خون يا هموفوبيا دانست. اما درصورتي‌كه شما يا هريك از اطرافيانتان با اين نشانه‌ها مواجه شديد بهتر است از يك درمانگر كمك بگيريد:

  • شدت ترس مي‌بايست نامتناسب با ميزان خونريزي يا جراحت باشد
  • حتي فكر يا شنيدن نام خون و جراحت نيز باعث اضطراب شود.
  • فرد از قرار در محيط‌هايي كه احتمال جراحت يا خونريزي وجود دارد اجتناب مي‌كند. و در صورت مواجه‌ به‌شدت مضطرب مي‌شود
  • ترس از خون محدوديت‌هايي را در جريان زندگي روزانه فرد ايجاد كرده باشد
  • در كودكان اين ترس به‌صورت گريه كردن، چسبيدن به والدين، پرخاش و بدرفتاري يا بداخلاق شدن مي‌باشد.

راه‌هاي درمان ترس از خون

ترس از خون يكي از بيماري‌هاي اضطرابي است كه مي‌بايست زير نظر متخصصين روانشناس درمان شود. درمانگر با توجه به شرايط فرد و شدت بيماري از روش‌هاي مختلفي براي درمان استفاده خواهد كرد كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد. براي اشنايي بيشتر با روش هاي درمان فوبيا كليك كنيد.

حساسيت‌زدايي منظم

فرض اصلي حساسيت‌زدايي منظم اين است كه يك فرد نمي‌تواند دو احساس متضاد را در يك‌زمان تجربه كند. براي مثال شما نمي‌توانيد در يك‌زمان هم شاد و هم غمگين باشيد. با توجه به اينكه بيماران مبتلا به ترس از خون هنگامي‌كه با خون مواجه مي‌شوند دچار افت فشارخون و يا بيهوشي مي‌شوند. در حساسيت‌زدايي منظم به آن‌ها آموزش داده مي‌شود كه چطور بدن خود را در حالت فعاليت نگه دارند. سپس درمانگر و بيمار سلسله مراتبي از موضوعات ترس‌آور تهيه مي‌كنند و در هر مرحله فرد با يكي از اين موضوعات مواجه مي‌شود.

براي مثال ممكن است شنيدن كلمه “خون” كمترين و “خونريزي شديد” بيشترين ترس را براي فرد داشته باشد. روانشناس ابتدا كلمه خون را به فرد نشان مي‌دهد و بيمار مي‌بايست از افت فشارخون و اضطراب خود جلوگيري كند. هنگامي‌كه وي توانست اين مرحله را با موفقيت بگذراند، به‌تدريج ساير موضوعات تا رسيدن به خونريزي شديد براي وي نمايش داده مي‌شود.

مواجهه مستقيم

در مواجهه مستقيم برخلاف حساسيت‌زدايي منظم، بيماري كه ترس از خون دارد به‌صورت ناگهاني با موضوعي كه از آن مي‌ترسد مواجه مي‌شود و اجازه فرار كردن يا تغيير وضعيت به او داده نمي‌شود. فرض بر اين است كه در اين شرايط وي متوجه مي‌شود چيزي كه از آن مي‌ترسيده آن‌قدرها هم خطرناك نيست و اين باعث از بين رفتن ترس وي خواهد شد.

دارودرماني

استفاده از داروها هرگز نمي‌تواند باعث از بين رفتن ترس از خون شود. اما در شرايطي كه شما چنين ترسي داشته باشيد و درعين‌حال مجبور باشيد به هر دليلي با خون‌مواجه شويد استفاده از داروهاي ضد اضطراب مي‌تواند به كاهش اضطراب شما كمك كند. به همين خاطر از اين شيوه درماني براي كوتاه‌مدت و در زمان‌هاي اضطراري استفاده مي‌شود. براي آشنايي با انواع دارو هاي ضد اضطراب كليك كنيد.

كلام آخر

ترس از خون زماني كه در فردي بروز يابد او را در زندگي روزمره دچار چالش مي‌كند. زندگي روزمره ما شايد گهگاهي با خون روبرو شود و اگر توان مقابله با آن را نداشته باشيد به سختي با اين موضوع كنار خواهيد آمد. اين افراد تا زماني كه تحت درمان قرار نگيرند در مواجهه با خون غش مي‌كنند و بر بدن خود كنترلي نخواهند داشت. براي درمان و آموزش راه هاي مقابله با اين بيماري نياز به روانشناس است. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از خون مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا دارويي براي درمان ترس از خون وجود دارد؟

هيچ دارويي نمي‌تواند ترس از خون را از بين ببرد اما داروهاي ضد اضطراب به بيمار كمك مي‌كنند هنگامي‌كه مجبور است با خون مواجه شود اضطراب كمتري را تحمل كند.

چرا برخي افراد از خون مي‌ترسند؟

مشاهده ترس ديگران از خون، بروز اتفاقات ناخوشايند يا سابقه ژنتيكي ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند باعث شروع ترس از خون باشد. علاوه بر اين برخي افكار غلط مانند آلودگي يا مرگ به علت خونريزي نيز مي‌تواند باعث بروز اين بيماري باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از خون يا هموفوبيا | نشانه ها ، علل و درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/10  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال هيستري يا هيستريك چيست و چه علائمي دارد؟ هيستري در واژه نامه روانشناسي كلمه ايست كه در گذر زمان دست خوش تغييرات و تحولات معنايي بسياري شده است. اين كلمه از زمان يونانيان باستان كاربرد داشته اما امروزه در علم روانپزشكي كمتر از آن استفاده مي‌شود. دچارشدن به يك بيماري جسمي ناگهاني كه هيچ منشا زيستي‌ندارد، به طور عموم به عنوان علائم هيستريك شناخته مي‌شود. در ادامه براي آشنايي بيشتر با نشانه و درمان اين اختلال با ما همراه باشيد. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد..

منبع: هيستريك چيست | انواع ، علائم ، علل و درمان بيماري هيستري

هيستريك چيست

واژه هيستري (Hysteria) ريشه تاريخي طولاني دارد. از اين كلمه از زمان يونيانيان باستان استفاده مي‌شد. اما معناي آن در گذر زمان تغيير كرده است. قديمي‌ترين معناي اين كلمه به اصطلاح “رحم سرگردان” برمي‌گردد. در واقع يونانيان باستان مشكلات رواني زنان را ناشي از حركت رحم در درون بدن آن‌ها مي‌دا‌نستند. يونانيان معتقدبودند رحم سرگردان منجر به ديوانگي يا همان علائم اختلال هيستريك در زنان مي‌شوند.

از همين رو اين واژه در ابتدا بيشتر در مورد زنان كاربرد داشت. بعدها معاني زن ستيزانه‌اي به خود گرفت. با گذر زمان در قرن نوزدهم ميلادي روانشناسان، مشكلات جسماني غيرعادي و ناگهاني كه ريشه زيستي نداشتند و اغلب در زنان پديد مي‌آمدند را هيستري ناميدند. اما امروزه روانپزشكان كمتر از اين اصطلاح استفاده مي‌كنند. نام‌هايي نظير اختلال جسماني تبديلي را به جاي هيستريك به كار مي‌برند. براي آشنايي با انواع بيماري‌هاي سايكوسوماتيك كليك كنيد.

علائم و نشانه هاي هيستريك

هيستريك

آنچه قبلا به عنوان بيماري هيستري يا هيستريك شناخته مي‌شد؛ امروزه با عنوان اختلال جسماني تبديلي شناخته مي‌شود. علائم اين اختلال موارد زير را شامل مي شوند.

الف) وجود يك يا چند علامت مربوط به تغيير در حركت ارادي يا كاركرد حسي (نظير ضعف عضلاني، فلج، كوري، لرزش يا حركات غير طبيعي)

ب) علائم فرد با علائم بيماري‌هاي نورولوژيك يا طبي شناخته‌شده سازگاري ندارد.

ج) يك اختلال طبي يا رواني ديگر توضيح بهتري براي نشانه‌ها يا نقص موجود نيست.

د) علائم يا نقص موجود منجر به ناراحتي باليني قابل ملاحظه يا افت كاركرد اجتماعي، شغلي و يا ديگر حوزه‌هاي كاركردي مي‌شود و يا ارزيابي طبي را ايجاب مي‌كند.

حتما درباره اختلال علائم جسماني بخوانيد.

علل و عوامل خطرساز اختلال هيستري يا هيستريك

طبق بررسي‌ها دچارشدن به علائم هيستريك يك علت واحد ندارند. بلكه عوامل شخصيتي، زيستي و محيطي مختلف در تعامل با يكديگر در بروز اين مشكل نقش ايفا مي‌كنند. براي مثال كساني كه از نظر شخصيتي سازگاري پاييني با ديگران دارند و صفات غيرانطباقي از خود نشان مي‌دهند بيش از سايرين در معرض دچار شدن به اين اختلال هستند.

از نظر محيطي نيز افرادي كه در دوران كودكي با سوء رفتار و يا غفلت مواجه شده‌اند و در طول عمر خود حوادث پرفشاري را پشت سر مي‌گذارند، اغلب بيش از افرادي كه اين تجربيات را ندارند علائم جسماني تبديلي را از خود نشان مي‌دهند.

با توجه به مطالعات پژوهشي وجود يك بيماري نورولوژيك با علائم مشابه اختلال تبديلي يك عامل خطر مهم محسوب مي‌شود. براي مثال تشنج‌هاي غيرصرعي در بيماران داراي صرع بيش از ديگران شايع است.

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

شيوع اختلال هيستري

علائم گذراي تبديلي شايع هستند اما شيوع دقيق اختلال نامعلوم است. بخشي از اين موضوع به خاطر آن‌است كه تشخيص معمولا نياز به ارزيابي در سيستم مراقبت ثانويه دارد. بيماري هيستريك تنها تقريبا در 5 درصد ارجاعات به درمانگاه‌هاي نورولوژي ديده مي‌شود. طبق آمار بروز ساليانه نشانه‌هاي تبديلي پايدار 2 تا 5درصد از هزار نفر در سال تخمين زده مي‌شود. همچنين مطالعات همه‌گيرشناسي حاكي از آن هستند كه اختلال تبديلي يا همان علائم هيستري در زنان 2 تا 3 برابر شايع‌تر است.

درمان هيستريك

براي درمان اختلال هيستري داروي خاصي وجود ندارد. متخصصان حوزه سلامت روان اغلب براي بهبود علائم آن رواندرماني را موثرترين روش درماني مي‌دانند. رواندرماني با رويكردهاي مختلفي قابليت اجرا دارد. براي مثال درمانگران با رويكرد روانكاوي در جلسات تلاش بر آشكارسازي تعارضات درون رواني بيمار دارند. آن‌ها از طريق تفسير، تداعي آزاد و ساير روش‌ها بينش آگاهانه‌تري در مورد رفتارهاي مراجع در اختيارش قرار مي‌دهند.

هيپنوتيزم تراپي نيز از ديرباز در كنار رواندرماني براي بهبود مبتلايان به اختلال هيستري به كار گرفته مي‌شد. در هيپنوتيزم بر افزايش تمركز و دستيابي به سطوح عميق‌تر هشياري تاكيد مي‌شود. از اين طريق درمانگر به فرد ياري مي‌رساند تا بتواند با جنبه‌هاي خارج از دسترس آگاهي خويش ارتباط برقرار كند. براي آشنايي با روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هيستري يا بيماري هيستريك و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

اختلال هيستري با تمارض چه فرقي دارد؟

در تمارض همواره يك منفعت خاص براي بيمار جلوه دادن خود وجود دارد. اما در اختلال تبديلي فرد به ناگهان بدون اينكه منفعت مشخصي وجود داشته باشد دچار علائم جسماني با ريشه نامعلوم مي‌شود.

آيا اختلال پانيك نوعي علائم هيستريك محسوب مي‌شود؟

خير، در حملات پانيك علائم نورولوژيك عموما گذرا هستند و مشكلات تنفسي و قلبي بيشتر مشاهده مي‌شوند. در حالي كه اگر فرد دچار حملات تشنجي هيستريك شود، اغلب علائمي نظير از دست دادن هشياري و فراموشي در مورد حمله و حركات شديد اندام‌ها را تجربه مي‌كند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: هيستريك چيست | انواع ، علائم ، علل و درمان بيماري هيستري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/14  ] [ ۰۵ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از ماهي يا (Ichthyophobia)، در واقع به ترس غير منطقي، شديد و مداوم از هر نوع ماهي گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين ماهي هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، شنا كردن در دريا و مواجهه با ماهي‌ها و حتي قوه تخيل مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. خوشبختانه فوبيا و مخصوصا ترس از ماهي درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود افراد مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان ماهي هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع: ترس از ماهي | علائم ، علل و درمان استرس ماهي

ترس از ماهي

ترس از ماهي نوعي اختلال فوبياي خاص است كه به ترس غيرطبيعي و شديد از ماهي زنده يا مرده و يا ترس از خوردن ماهي گفته مي‌شود. اين مورد مي‌تواند بر زندگي روزمره فرد تأثير منفي بگذارد و منجر به احساس اضطراب و استرس شود. فوبياي ماهي ممكن است براي ساير افراد خنده‌دار يا احمقانه به نظر برسد، اما بايد توجه كرد فردي كه فوبياي ماهي دارد، اين ترس را به‌اندازه كافي واقعي مي‌داند و حتي با ديدن يا فكر كردن به ماهي دچار يك حمله وحشت‌زدگي مي‌شود.

بيشتر افرادي كه از فوبياي ماهي رنج مي‌برند، به‌راحتي مي‌پذيرند كه ترسشان غيرمنطقي و صرفاً در ذهن آن‌ها است، اما با توجه به اين موضوع همچنان آن را تجربه مي‌كنند. بنابراين درك اين نكته مهم است كه علي‌رغم شدت و قدرت تجربه احساسي و هيجاني منفي كه ممكن است فوبياي ماهي در فرد ايجاد كند، اين ذهن فرد است كه به وجود آورنده اين ترس غيرمنطقي است نه خود شيء يا محيط خارجي.

براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

شيوع ترس از ماهي

نتايج مطالعات متعدد نشان داده است كه ميزان شيوع فوبياي ماهي در زنان مردان متفاوت است به طوري كه زنان حدود دو برابر بيشتر از مردان هراس دارند. همچنين تفاوت‌هايي ازنظر سن در ميزان ابتلا به اين نوع ترس وجود دارد به طوري كه 45 درصد از مبتلايان زير 18 سال سن دارند.

 

علائم ترس از ماهي

علائم اين نوع ترس بسيار شبيه به ساير فوبيا­هاي خاص است و اغلب شامل موارد زير خواهد بود.

  • گريه يا فرياد زدن بعد از ديدن ماهي واقعي يا تصوير ماهي
  • حملات وحشت زدگي
  • ناتواني در حفظ آرامش
  • مشكل تمركز
  • لرزش
  • تغيير دماي بدن
  • احساس سرگيجه
  • تپش قلب
  • خستگي و درد
  • خشك شدن دهان
  • عرق كردن زياد
  • تنگي نفس از علائم ترس از ماهي
  • ميگرن و سردرد
  • فرار يا اجتناب از موقعيت‌هايي كه در آن ماهي وجود دارد

نشانه هاي اختلال ترس از ماهي معمولاً خودكار و غيرقابل‌ كنترل است و اغلب منجر به شكل‌گيري اقدامات شديدي براي جلوگيري از تجربه اضطراب مي‌شوند كه به‌عنوان رفتارهاي ايمني ‌بخش يا رفتارهاي اجتنابي شناخته مي‌شوند. با گذشت زمان، اين علائم تبديل به عادت شده و فرد زندگي با اين علائم را مي‌پذيرد. بااين‌حال در اكثر موارد، ممكن است فوبياي ماهي باگذشت زمان وخيم‌تر شود، زيرا انجام رفتارهاي ايمني بخش به دليل كاهش اضطراب موقتي روزبه‌روز در زندگي فرد افزايش مي‌يابد.

همان‌طور كه بيان شد، متأسفانه اين رفتارهاي ايمني بخش در كاهش اضطراب افراد مبتلا، تأثير مطلوب و بلندمدتي ندارند و در واقع منجر به تقويت اين ترس مي‌شوند. به دليل فوبياي ماهي، بسياري از افراد از شنا يا حتي پياده‌روي در ساحل يا نزديكي آن هراس دارند. برخي از افراد از رفتن به نزديكي آكواريوم يا هر پارك تفريحي، رستوران و… كه در آن ماهي وجود دارد اجتناب مي‌كنند. در موارد شديدتر، افراد ممكن است حتي از مراجعه و رفت‌وآمد با دوستاني كه در خانه خود آكواريوم دارند يا به آبزيان علاقه دارند خودداري نمايند.

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب

دلايل ابتلا به ترس از ماهي

فوبياي ماهي مانند ساير فوبياها به‌طور عمده در كودكي شروع مي‌شود. اما برخي ديگر از علل بروز ترس از ماهي در ادامه آورده‌ايم.

  • ترس فرد از ماهي ممكن است نتيجه تجربيات منفي باشد كه مي‌تواند به‌صورت مستقيم يا غيرمستقيم با شيء يا ترس موقعيتي در ارتباط باشد.
  • در بعضي موارد فوبياي ماهي ممكن است ناشي از گاز گرفتن ماهي باشد يا به طريقي فرد مبتلا توسط يك فرد ديگر ترسيده شود. اين مي‌تواند منجر به شكل‌گيري خاطراتي اضطراب زا گردد كه ترس از ماهي را در پي دارد.
  • كودكاني كه داراي قوه تخيل قوي هستند، معتقدند كه ماهي‌هاي كوچك به‌اندازه كوسه‌هاي بزرگ هستند و اين موضوع باعث مي‌شود تا كودك نسبت به ماهي‌هاي كوچك هم اضطراب پيدا كند.
  • برخي افراد ممكن است به دليل تجربه غواصي و ديدن ناگهاني ماهي نسبتاً بزرگ دچار اين ترس شده باشند و اين ترس را به ساير ماهي‌ها تعميم داده باشند.
  • برخي از مبتلايان به اختلالات اضطرابي و وسواسي معتقدند كه ماهي‌ها مسئول بسياري از بيماري‌ها هستند و مي‌توانند منجر به مسموميت جيوه شوند.

به‌طوركلي بايد گفت اين تجربه‌هاي ترسناك و باورهاي نادرست در زندگي افراد به‌طور مداوم در ذهن فرد پخش مي‌شود و همين امر منجر به شكل‌گيري هراس مادام‌العمر در مورد انواع ماهي‌ها خواهد شد.

 

بيشتر بخوانيد : انواع فوبيا

 

چگونه بر ترس از ماهي غلبه كنيم؟

خبر خوب اين است كه اكثريت قريب به‌اتفاق افرادي كه از ترس ماهي رنج مي‌برند، با يك دوره روان‌درماني بهبود پيدا مي‌كنند. رويكردهاي روانشناسي قادر به ارائه طيف وسيعي از درمان‌هاي روان‌شناختي مختلف براي درمان فوبياي ماهي مي‌باشند. تحقيقات متعددي نشان داده‌اند كه درمان‌هاي شناختي و رفتاري براي درمان اين ترس بسيار اثربخش هستند. يك درمانگر قادر خواهد بود تا به فرد در كشف منشأ ترس و چگونگي برخورد با آن به روش مثبت كمك كند. بايد در نظر داشت كه مديريت ترس لزوماً به معناي عدم وجود ترس نيست، بلكه منظور از مديريت ترس يك پاسخ كنترل‌شده و منطقي در برابر تكانه‌هاي ترس است. در ادامه به بيان روش‌هاي روان درماني و دارو درماني خواهيم پرداخت.

براي آشنايي بيشتر در زمينه درمان فوبيا كليك كنيد.

حساسيت‌زدايي

در اين روش، به فرد كمك مي‌شود تا شرايطي كه باعث ترس مي‌شوند را از كمترين تا بيشترين ميزان ترس، طبقه‌بندي كند. براي مثال شايد در يك فرد، تماشاي تصوير ماهي كمترين اضطراب و قرار گرفتن در يك استخر پر از ماهي بيشترين اضطراب را ايجاد كند. سپس روانشناس به فرد كمك مي‌كند تا با ضعيف‌ترين ترس خود روبه‌رو شود. هنگامي‌كه فرد توانست علي‌رغم مواجهه با اين شرايط اضطرابش را كنترل كند، درمانگر مرحله بعدي را ارائه مي‌كند.

غرقه سازي

در اين روش فرد به‌طور ناگهاني و غيرمنتظره، با موضوع ترسش مواجه مي‌شود. نكته مهم اين است كه اين مواجهه بايد در يك‌زمان مشخص ادامه پيدا كند و به فرد اجازه نمي‌دهند كه محيط را ترك كند.

استفاده از داروها

داروهاي ضد اضطراب مي‌توانند علائم ترس را در فرد كاهش دهند. درنتيجه اگر شما تصميم داريد امروز با خانواده به تفريحي در كنار يك رودخانه برويد، داروها به شما در كنترل علائم كمك مي‌كنند. اما بايد توجه داشته باشيد كه دارو صرفاً علائم اضطراب شما را كم مي‌كند و تأثيري در درمان شرايط ندارد. علاوه بر اين، پس از مدتي بدن به ميزان داروي مصرفي عادت كرده و براي دريافت نتيجه مطلوب، مي‌بايست حجم بيشتري از دارو را مصرف كنيد. به همين خاطر، اكثر روانشناسان و روان‌پزشكان، دارو را در درمان فوبي‌ها مناسب نمي‌دانند.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از ماهي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

براي درمان فوبياي ماهي چه مي‌توان كرد؟

درمان‌هاي روان‌شناختي و استفاده از تكنيك‌هايي نظير حساسيت‌زدايي منظم و يا غرقه سازي، در كنار داروهاي ضد اضطراب در درمان اين ترس، موفق بوده‌اند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/12  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]

سندرم روده تحريك پذير (IBS) يكي از اختلالات شايعي است كه روده بزرگ را دچار مشكل مي‌كند. اين اختلال با علائم و نشانه‌هايي چون گرفتگي عضلات، درد شكم، نفخ، گاز، اسهال يا يبوست يا هر دو خود را نشان مي‌دهد. بعضي از بيماران مي‌توانند با مديريت رژيم غذايي، سبك زندگي و حتي استرس، علائم اين بيماري را در خود كنترل كنند. بيماري در بافت روده تغييري بوجود نمي‌آورد و يا خطري در مورد احتمال ابتلا به سرطان كولوركتال  ندارد. ولي IBS از گروه بيماري‌هاي مزمن مي‌باشد و در برخي افراد لازم است كه  با كمك پزشك و متخصص براي طولاني مدت آن را مديريت و درمان شود. البته تنها تعداد كمي از افرادي كه به سندروم روده تحريك پذير مبتلا هستند، علائم و نشانه‌هاي شديد را تجربه مي‌كنند. از اين رو بايد با مشاوره و دارو نسبت به درمان آن اقدام كنند. براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: روده تحريك پذير | نشانه‌ها، علل و درمان سندرم روده تحريك پذير

سندروم روده تحريك پذير (IBS)

روده تحريك پذير كه در زبان انگليسي با (IBS) مي‌شناسيم، تقريبا جزء بيماري‌هاي مزمن به شمار مي‌آيد. در اين بيماري به دليل مشكل در نحوه هماهنگي مغز و روده، دستگاه گوارشي اختلالات عملكردي پيدا مي‌كند. در نتيجه روده حساس‌تر شده و نحوه انقباض ماهيچه‌هاي روده تغيير مي‌يابد. وقتي روده ما حساس‌تر شود، امكان دارد درد در شكم و نفخ بيشتري داشته باشيم. همچنين با تغيير انقباض ماهيچه‌هاي روده، اسهال، يبوست يا هر دو آنها بطور متناوب پيش مي‌آيد. با اين وجود، نشانه‌هاي اين اختلال طي سال‌هاي متوالي متغير است و با توجه به شرايط مختلف علائم آن قابل كنترل و كاهش است. سندرم روده تحريك‌پذير در هر گروه سني شايع است. غالبا احتمال ابتلا به آن در بين زنان بيشتر از مردان مي‌باشد. سندروم روده تحريك‌پذير بيماري چندان خطرناكي نيست، ولي اگر به موقع به آن توجه نشود، شايد فرد مبتلا دردهاي شكمي زيادي را تجربه كند.

براي آشنايي بيشتر با ساير اختلالات عصبي شناختي كليك كنيد.

نشانه هاي سندرم روده تحريك پذير

بدون شك هر بيماري با يك سري علائم و نشانه‌هايي مشخص مي‌شود. از شايع‌ترين علائم سندرم روده تحريك‌پذير نيز مي‌توان موارد زير را نام برد.

درد شكم كه معمولا در زمينه حركات روده است، تغيير در حركات روده كه امكان اسهال، يبوست يا هر دو را به دنبال دارد، نفخ، داشتن احساس مداوم دفع، وجود مخاط سفيد رنگ در مدفوع.

قابل ذكر است كه در زنان اين علائم روده تحريك پذير، معمولا در طول دوره قاعدگي شديدتر است. IBS با وجود دردناك بودن، باعث ايجاد ساير مشكلات در سلامت يا آسيب جدي به دستگاه گوارش نخواهد شد. جهت تشخيص سندرم روده تحريك‌پذير، پزشك سعي مي‌كند در طول زمان الگوي خاصي در علائم و نشانه‌هاي بيمار پيدا كند. اختلال و علائم آن ممكن است براي مدت طولاني، حتي سال‌ها، طول ‌بكشد. با اين وجود، نشانه‌هاي هميشگي نيست.

علل ابتلا به سندرم روده تحريك پذير

پزشكان هنوز در مورد علت خاصي كه باعث IBS مي‌شود، اطمينان ندارند. و دانشمندان عقيده دارند تركيبي از علل مختلف موجب ايجاد سندرم روده تحريك‌پذير مي‌شود. به عقيده دانشمندان مشكلات ناشي از اين اختلال به ارتباط و عملكرد مغز و روده پيوند دارد و اين ارتباط ممكن است بر عملكرد بدن تاثير بگذارد و منجر به علائم IBS شود. براي مثال، ممكن است حركت غذا در دستگاه گوارش بعضي از افراد مبتلا به IBS، خيلي آهسته و يا خيلي سريع باشد و منجر به تغيير در حركات روده گردد. گروهي از افراد مبتلا نيز، با وجود مقدار طبيعي گاز يا مدفوع در روده‌شان احساس درد و ناراحتي مي‌كنند.

برخي از اختلالات در سندرم روده تحريك‌پذير شيوع بيشتري دارند، از اين رو متخصصان بر اين باورند كه شايد اين اختلالات در ابتلا به IBS نقش دارند. اين اختلالات به قرار زيرند.

تجربه رويدادهاي استرس‌زا در طول زندگي، مانند سوء استفاده فيزيكي يا جنسي، برخي از اختلالات رواني مانند افسردگي يا اضطراب، عفونت‌هاي باكتريايي در دستگاه گوارش، رشد بيش از حد باكتري‌هاي روده كوچك، افزايش تعداد يا تغيير در نوع باكتري‌هاي روده كوچك و عدم تحمل يا حساسيت غذايي، يعني با خوردن بعضي غذاها فرد علائم گوارشي پيدا مي‌كند. همچنين بر اساس تحقيقات انجام شده امكان دارد  ژن‌ها نيز در برخي افراد امكان ابتلا به سندرم روده تحريك‌پذير را افزايش دهند.

براي آشنايي با انواع اختلالات سايكوسوماتيك كليك كنيد.

درمان اختلال روده تحريك پذير

تاكنون درمان خاصي براي اين بيماري يافت نشده است. با اين وجود، فرد مبتلا مي‌تواند با دوري از عوامل محرك، تنظيم رژيم غذايي مناسب و عمل به توصيه‌هاي پزشك خود، به ميزان زيادي علائم بيماري را كاهش دهد و جلوي پيشروي آن را بگيرد. بديهي است كه درمان و تلاش براي كاهش علائم و كنترل اين بيماري، بر كيفيت زندگي فرد اثرگذار است. براي همين در ادامه به معرفي روش‌هاي درماني موجود براي اين اختلال مي‌پردازيم.

1- كنترل اضطراب و استرس

گفتيم كه وجود موقعيت‌هاي تنش‌زا و استرس در زندگي مي‌تواند در ايجاد سندرم روده تريك پذير نقش داشته باشد. شما مي توانيد با توصيه‌هاي زير به مقابله با اين علل برويد.

سعي كنيد تمرينات آرام‌سازي ذهن، از جمله مديتيشن، فعاليت‌هايي مانند يوگا و ورزش بدني منظم داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد استرس شما قابل كنترل نيست حتما به مشاوره يا روانشناس مراجعه كنيد.

2- مديريت رژيم غذايي

از مصرف برخي از آدامس‌ها، غذاهاي رژيمي و شيريني‌هاي بدون قند (به دليل ايجاد اسهال) پرهيز كنيد – براي كاهش گاز يا نفخ شكم غذاهايي با پايه جو دوسر را بيشتر مصرف كنيد – مصرف الكل را محدود كنيد – نوشابه‌هاي گازدار و نوشيدني‌هاي خيلي شيرين مصرف نكنيد – مصرف برخي ميوه‌ها و سبزيجات را محدود كنيد – روزانه حداقل ۸ فنجان آب بنوشيد – از مصرف گلوتن پرهيز كنيد. حتما دقت كنيد كه هيچ وعده‌ غذايي حذف نشود و بايد هر ۳ وعده‌ي غذايي را در برنامه‌ روزانه داشته باشيد. سعي كنيد هر روز غذاي خود را در يك زمان مشخص ميل كنيد. غذا را تند نخوريد و بدون عجله و در آرامش ميل نماييد.

3- مصرف دارو

داروهايي كه جهت رفع علائم تجويز مي‌شوند عبارتند از:

داروهاي ضد اسپاسم: براي كاهش درد عضلات روده و گرفتگي شكم

داروي ملين: رفع يبوست

داروهاي ضد تحريك: جهت كاهش علائم اسهال

آلوسترون: موثر در اسهال

آميتيزا: موثر در يبوست

ريفاكسيمين و آنتي بيوتيك: كاهش اسهال

الوكسادولين هم در موارد بسيار شديد و پيشرفته مصرف مي‌شود.

توجه: داروهايي كه ذكر شد تنها بعضي از مهم‌ترين داروهاي سندرم روده تحريك پذير مي‌باشد كه فقط بايد تحت نظر پزشك مصرف ‌شوند. پس بايد به ياد داشته باشيد كه آنها را خودسرانه مصرف نكنيد و ابتدا حتما با پزشك مشورت نماييد.

4- روش درمان روانشناختي

در برخي افراد دردهاي اختلال روده تريك‌پذير بسيار شديد مي شود تا جايي كه ممكن است فرد از نظر ذهني هم دچار مشكل شود. متخصصان براي كاهش درد جسمي و رواني در اين موارد، تمرينات ذهني و فيزيكي پيشنهاد مي‌كنند. براي مثال با هيپنوتيزم درماني مي‌توان كمك كرد تا چگونگي پاسخ دادن ذهن ناخودآگاه به دردهاي جسمي، تغيير يابد. درمان شناختي-رفتاري (CBT) نيز به بيمار كمك مي‌كند تا با بكارگيري تكنيك‌هاي آرام‌سازي و داشتن نگرش مثبت، تكنيك‌هاي مختلفي را براي مقابله با شرايط درد استفاده كند. همچنين ورزش و فعاليت بدني علائم اختلال اين را در برخي افراد كاهش مي‌دهد. البته در اين مورد بايد راجب نوع ورزش و شدت آن، از توصيه‌هاي پزشك كمك گرفت.

سخن آخر

بي‌شك داشتن درد و ناراحتي در هر جاي بدن روند نرمال زندگي را مختل مي‌كند. سندرم روده تحريك‌پذير هم با داشتن عوارضي چون درد معده، اسهال و نفخ، يك بيماري بسيار چالش برانگيز مي‌باشد. گفتيم كه اين سندرم گرچه درمان قطعي ندارد ولي قابل كنترل مي‌باشد. شما قادر خواهيد بود از طريق رعايت رژيم غذايي و تغيير در سبك زندگي خود، نشانه‌ها و دردهاي مزاحم ناشي از روده را كاهش يا تا حد زيادي بهبود دهيد. در نهايت اگر علائمي داشتيد كه با هر كاري كم نمي‌شود و از بين نمي‌روند، حتما به پزشكان متخصص گوارش مراجعه كنيد تا بيماري را در شما تشخيص دهند. از آنجا كه استرس هم در اين بيماري موثر است، در ادامه مي‌توانيد از روانشناس و روان‌درمانگر نيز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندرم روده تحريك پذير مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/20  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال هيستري يا هيستريك چيست و چه علائمي دارد؟ هيستري در واژه نامه روانشناسي كلمه اي است كه در گذر زمان دست خوش تغييرات و تحولات معنايي بسياري شده است. اين كلمه از  زمان يونانيان باستان كاربرد داشته اما امروزه در علم روانپزشكي كمتر از آن استفاده مي‌شود. دچار شدن به يك بيماري جسمي ناگهاني كه هيچ منشا زيستي ندارد، به طور عموم به عنوان علائم هيستريك شناخته مي‌شود. در ادامه براي آشنايي بيشتر با نشانه و درمان اين اختلال با ما همراه باشيد و براي آشنايي ساير انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد..

 

منبع : هيستري چيست 

اختلال هيستري و معناي آن در گذر تاريخ

واژه هيستري (Hysteria) ريشه تاريخي طولاني دارد. از اين كلمه از زمان يونيانيان باستان استفاده مي‌شد. اما معناي آن در گذر زمان تغيير كرده است. قديمي‌ترين معناي اين كلمه به اصطلاح “رحم سرگردان” برمي@گردد. در واقع يونيان باستان مشكلات رواني زنان را ناشي از حركت رحم در درون بدن آن‌ها مي‌دا‌نستند و معتقد بودند رحم سرگردان منجر به ديوانگي يا همان اختلال هيستري در زنان مي‌شوند.

 از همين رو اين واژه در ابتدا بيشتر در مورد زنان كاربرد داشت و بعدها معاني زن ستيزانه‌اي به خود گرفت. با گذر زمان در قرن نوزدهم ميلادي روانشناسان، مشكلات جسماني غيرعادي و ناگهاني كه ريشه زيستي نداشتند و اغلب در زنان پديد مي‌آمدند را هيستري ناميدند. اما امروزه روان پزشكان كمتر از اين اصطلاح استفاده مي‌كنند و نام‌هايي نظير اختلال جسماني تبديلي را به جاي آن به كار مي‌برند. براي آشنايي با انواع بيماري‌هاي سايكوسوماتيك كليك كنيد.

علائم و نشانه هاي هيستريك

آنچه قبلا به عنوان بيماري هيستري شناخته مي‌شد امروزه با عنوان اختلال جسماني تبديلي نام دارد. علائم اين اختلال موارد زير را شامل مي شوند:

الف) وجود يك يا چند علامت مربوط به تغيير در حركت ارادي يا كاركرد حسي (نظير ضعف عضلاني، فلج،  كوري، لرزش يا حركات غير طبيعي)

ب) علائم فرد با علائم بيماري‌هاي نورولوژيك يا طبي شناخته شده سازگاري ندارد.

ج) يك اختلال طبي يا رواني ديگر توضيح بهتري براي نشانه‌ها يا نقص موجود نيست.

د) علائم يا نقص موجود منجر به ناراحتي باليني قابل ملاحظه يا افت كاركرد اجتماعي، شغلي و يا ديگر حوزه‌هاي كاركردي مي‌شود و يا ارزيابي طبي را ايجاب مي‌كند.

علل و عوامل خطرساز اختلال هيستري يا هيستريك

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه دچار شدن به علائم هيستريك يك علت واحد ندارند؛ بلكه عوامل شخصيتي، زيستي و محيطي مختلف مي‌توانند در تعامل با يكديگر در بروز اين مشكل نقش ايفا كنند. براي مثال افرادي كه از نظر شخصيتي سازگاري پاييني با ديگران دارند و صفات غيرانطباقي از خود نشان مي‌دهند بيش از سايرين در معرض دچار شدن به اين اختلال هستند.

از نظر محيطي نيز افرادي كه در دوران كودكي با سوء رفتار و يا غفلت مواجه شده‌اند و در طول عمر خود حوادث پرفشاري را پشت سر مي‌گذارند، اغلب بيش از افرادي كه اين تجربيات را ندارند علائم جسماني تبديلي را از خود نشان مي‌دهند.

همچنين مطالعات پژوهشي بيانگر اين است كه وجود يك بيماري نورولوژيك كه علائم مشابه با اختلال تبديلي ايجاد مي‌كند يك عامل خطر مهم محسوب مي‌شود. براي مثال تشنج‌هاي غيرصرعي در بيماراني كه صرع دارند بيش از ديگران شايع است.

 

 

شيوع اختلال هيستري

علائم گذراي تبديلي شايع هستند اما شيوع دقيق اختلال نامعلوم است. بخشي از اين موضوع به خاطر آن است كه تشخيص معمولا نياز به ارزيابي در سيستم مراقبت ثانويه دارد و فقط در تقريبا 5 درصد ارجاعات به درمانگاه‌هاي نورولوژي اين اختلال ديده مي‌شود. بروز ساليانه نشانه‌هاي تبديلي پايدار 2 تا 5درصد از هزار نفر در سال تخمين زده مي‌شود. همچنين مطالعات همه‌گيرشناسي حاكي از آن هستند كه اختلال تبديلي يا همان علائم هيستري در زنان 2 تا 3 برابر شايع‌تر است.

درمان هيستريك

براي درمان اختلال هيستري داروي خاصي وجود ندارد. متخصصان حوزه سلامت روان اغلب براي بهبود علائم آن رواندرماني را موثرترين روش درماني مي‌دانند. رواندرماني مي‌تواند با رويكردهاي مختلفي اجرا شود. براي مثال درمانگراني كه رويكرد روانكاوي دارند تلاش مي‌كنند تا در جلسات تعارض‌هاي درون رواني بيمار را آشكار كرده و از طريق تفسير، بينش آگاهانه‌تري در مورد رفتارهاي مراجع در اختيارش قرار دهند.

علاوه بر روان درماني استفاده از هيپنوتيزم تراپي نيز از ديرباز براي بهبود مبتلايان به اختلال هيستري به كار گرفته مي‌شد. در هيپنوتيزم بر افزايش تمركز و دستيابي به سطوح عميق‌تر هشياري تاكيد مي‌شود و از اين طريق درمانگر به فرد ياري مي‌رساند تا بتواند با جنبه‌هايي از خويش كه خارج از دسترس آگاهي هستند ارتباط برقرار كند. براي آشنايي با روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

در تمارض همواره يك منفعت خاص براي بيمار جلوه دادن خود وجود دارد. اما در اختلال تبديلي فرد به ناگهان بدون اينكه منفعت مشخصي وجود داشته باشد دچار علائم جسماني با ريشه نامعلوم مي‌شود.

خير، در حملات پانيك علائم نورولوژيك عموما گذرا هستند و مشكلات تنفسي و قلبي بيشتر مشاهده مي‌شوند. در حالي كه اگر فرد دچار حملات تشنجي هيستريك شود، اغلب علائمي نظير از دست دادن هشياري و فراموشي در مورد حمله و حركات شديد اندام‌ها را تجربه مي‌كند.

   

منبع : هيستري چيست 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/28  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب